14. července 2011 • 14:53

Vaclíkův přestup ztroskotal na zdravotní prohlídce

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup Tomáše Vaclíka do De Graafschapu padá! Reprezentační gólman "jednadvacítky" neuspěl na zdravotních testech a vrací se tak do Viktorie Žižkov. Informovaly o tom oficiální stránky nizozemského klubu.



Tomáš Vaclík se vydal na zdravotní testy v pondělí s tím, že pokud projde, podepíše ještě tento týden smlouvu na tři roky.

Gólman české jednadvacítky Tomáš VaclíkFoto Pavel Mazáč Sport
"V nizozemském klubu cítím velikou podporu od trenéra brankářů a vidím velikou šanci, že bych mohl pravidelně chytat," říkal ještě v sobotu 22letý brankář.

Lékařská prohlídka ale nedopadla dobře. A De Graafschap po ní Vaclíkovi oznámil, že od transferu dává ruce pryč.

"Klubový lékař na základě výsledků prohlídky nevydal pro našeho hráče potvrzení, které je nezbytné pro uzavření profesionální smlouvy v holandské lize," uvedl hráčův agent Zdeněk Nehoda.

Co přesně Vaclíkovi pokazilo přestup? To chce Nehoda specifikovat společně s hráčem až po další prohlídce v Česku.

"I podle tamních výsledků nejsou zdravotní potíže tak závažné, aby mu bránily v pokračování v kariéře na Žižkově, potažmo v zahraničí. V příštím týdnu se k tomu vyjádříme více," citovala Nehodu agentura ČTK.

Vaclík se v pondělí zapojí do přípravy Žižkova. Ovšem naděje na zahraniční angažmá úplně nepohasly. Ještě nedávno se o jeho služby zajímalo osm klubů. Je tedy možné, že se nyní ozvou znovu.

Agent Nehoda byl v kontaktu například s anglickým West Bromwichem a dalšími dvěma kluby z Nizozemska, včetně slavného Ajaxu.

Český brankář si udělal dobré jméno po Evropě před měsícem na šampionátu v Dánsku. UEFA ho dokonce zařadila mezi tři nejlepší gólmany turnaje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud