7. listopadu 2011 • 12:30

Budu jako Batman! Čech nastoupí pouze ve speciální masce

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buď bude v české brance stát Batman, nebo jeden z dvojice Drobný – Laštůvka. Takové jsou vyhlídky kouče fotbalového nároďáku Michala Bílka před páteční úvodní bitvou s Černou Horou o EURO. Petru Čechovi (29) totiž v sobotním utkání anglické ligy Blackburn – Chelsea (0:1) zlomil spoluhráč Ashley Cole nos.



Pokud bude moct nastoupit, pak jedině s krytem obličeje, který spolu s helmou udělá z opory týmu hráče s vizáží komiksového hrdiny. Zatím je však jeho start ve hvězdách – na dnes začínající sraz přijede nejdříve ve středu.

Čech sobotní duel sice dochytal, ale jen s velkým sebezapřením. „Měl jsem nos zacpaný tampony a nějak přelepený, ale stejně skoro celý zápas krvácel. Plival jsem krev, teklo mi to do pusy,“ uvedl.
Přesto několika skvělými zákroky pomohl Chelsea k vítězství. „V poločase nám řekl, že chce pokračovat, což jen dokazuje odvahu a odhodlání hráče, který už utrpěl tolik zranění hlavy,“ vysekl mu poklonu trenér Andre Villas-Boas.

Ačkoliv se nejdříve zdálo, že na reprezentační ve sraz přiletí již dnes, lékaři mu přesun přes do Prahy nedovolili. „Nos ještě trošku krvácí a bolí z toho hlava. I proto mi doktoři zakázali dnešní let. Až spadne otok, lékaři rozhodnou, jestli budu muset na operaci hned, nebo ne,“ napsal Čech na svém webu.

Jisté je, že pokud se objeví mezi tyčemi, bude vypadat jako Batman. „Nejdřív ze všeho musíme udělat tu speciální masku. Měla by být hotová ve středu odpoledne a já ji musím dokonale vyzkoušet,“ plánuje brankář a dodává: „Bude záležet, jak v ní uvidím, jak se budu cítit. V kombinaci s helmou to může být složitější. Já měl zatím jen takový náhubek po operaci rtu a brady.“

Nároďáku tak vážně hrozí, že bude v baráži (hraje se 11. listopadu na Letné, odveta pak 15. listopadu v Černé Hoře) bez nejlepšího fotbalisty Česka posledních let. V záloze má trenér Bílek Drobného s Laštůvkou.

Obličej českého brankáře Petra Čecha po ošetření
Obličej českého brankáře Petra Čecha po ošetření

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud