26. prosince 2011 • 18:25

Vánoční turnaj internacionálů ovládli fotbalisté Slavie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Fotbalisté Slavie obhájili vítězství na vánočním turnaji internacionálů v Edenu. Vršovický klub porazil v dramatickém finále tradičního halového "štěpánského" klání tým Nike složený hlavně z bývalých sparťanů 3:2 a devátým triumfem z celkových sedmnácti ročníků potvrdil pozici historicky nejúspěšnějšího celku turnaje.



Souboje dvou největších favoritů Slavie a týmu Nike orámovaly celý program v Edenu. Oba celky se setkaly hned v zahajovacím duelu skupiny B, který lépe zvládl Nike, jehož barvy hájili například nedávný sparťanský generální sportovní manažer Jozef Chovanec, kanonýr Horst Siegl nebo bývalý brankář Petr Kouba. Červenobílým se ale ve finále povedla odveta.

Vánoční turnaj internacionálů v podání hvězd
Video se připravuje ...


Jejich triumf zrežíroval Vladimír Šmicer. V první půli nejprve zvýšil na 2:0 a po změně stran pak vstřelil vítězný gól. V dresu Nike už v té době chyběl bývalý svazový předseda Ivan Hašek, jenž v průběhu turnaje narychlo odletěl do Dubaje, kde v listopadu skončil u tamního týmu Al Ahlí.

"Zdálo se mi, jako bychom v tom prvním utkání ve skupině věděli, že turnaj je dlouhý, a nějak jsme se šetřili," řekl ČTK a serveru iDnes.cz Šmicer. "Jsem rád, že jsme jim to vrátili," pochvaloval si nynější manažer české reprezentace.

Šmicer v souboji s VízkemFoto Jaroslav Legner (Sport)
Nejprestižnější souboj ale zažila hala v Edenu v semifinále - proti sobě se totiž v příbuzenském duelu postavili slávista Šmicer a jeho tchán Ladislav Vízek z Dukly Praha. Více důvodů k úsměvu měl po zápase reprezentační manažer. Vršovičtí vyhráli 5:2 a Šmicer se blýskl jednou trefou a dvěma asistencemi.

"Zápasy ve skupině jsem hrál tak, abych se zpotil, ale tenhle jsem chtěl vyhrát a hrál jsem naplno. Když vidím Láďu běhat v utkání o třetí místo, jsem spokojený," smál se Šmicer. "Ráno přišel, neřekl ani ahoj a jediné, co řekl, že chce skončit v turnaji přede mnou. On už teď těžko získává můj skalp. Tenis, ve kterém je lepší, moc nehrajeme a v golfu mě moc neporáží. Teď měl šanci mě ještě v něčem letos porazit. Asi ho pozvu na pivo a rozebereme to," vtipkoval Šmicer.

Vánoční turnaj internacionálů v podání hvězd
Video se připravuje ...


Vízek se prý raději nebude nějaký čas u svého zetě ukazovat. "Bydlím 300 metrů od něj, tak tam nebudu do konce roku chodit. Navíc on jede na hory. Jsou to skoro zkažené Vánoce a konec roku, budu to muset kousat. Když teď k němu přijdu, bude mít kecíčky, protože ví, co by ho čekalo, kdybych vyhrál," smál se Vízek. "Ale musím říct, že hrál velmi dobře. Dal góly, nahrával. Ten zápas se mu nějak povedl," ocenil Šmicra.

Bývalý slávistický ofenzivní záložník byl ústřední postavou celého turnaje. Vedle gólových akcí a nápaditých přihrávek mohlo několik stovek diváků v solidně zaplněné hale v Edenu ocenit i jeho smysl pro fair play, když po jednom ze svých zásahů přiznal hru rukou, a rozhodčí tak gól odvolali.

Slávisté ovládli díky Františku Koubkovi také tabulku střelců, byť o jeho vítězství rozhodl až los, protože šest branek dal také Josef Jarolím ze Sparty.

Vánoční turnaj internacionálů v podání hvězd
Video se připravuje ...


Vánoční halový turnaj fotbalových internacionálů v pražském Edenu:

Skupina A: Sparta - Prešov 4:3, Plzeň - Dukla 2:3, Sparta - Plzeň 3:0, Prešov - Dukla 1:2, Prešov - Plzeň 2:7, Sparta - Dukla 4:6.
Pořadí: 1. Dukla 9 bodů, 2. Sparta 6, 3. Plzeň 3, 4. Prešov 0.

Skupina B: Slavia - Nike 1:4, Brno - Bohemians 5:4, Slavia - Brno 8:0, Nike - Bohemians 3:1, Nike - Brno 2:2, Slavia - Bohemians 6:2.
Pořadí: 1. Nike 7, 2. Slavia 6, 3. Brno 4, 4. Bohemians 0.

O 7. místo: Prešov - Bohemians 3:3, na penalty 5:6,

o 5. místo: Plzeň - Brno 1:1, na penalty 6:5,

semifinále: Dukla - Slavia 2:5, Nike - Sparta 3:1,

o 3. místo: Dukla - Sparta 1:5,

finále: Slavia - Nike 3:2 (2:0).

Vánoční turnaj internacionálů v podání hvězd.
Video se připravuje ...


Svoboda pálí na branku
Svoboda pálí na branku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud