12. ledna 2012 • 15:40

VIDEO: Trenér Sampdorie urazil městského rivala: „Ti sráči...“

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká derby! Janovské sice v této sezoně na programu Serie A není, neboť Sampdoria klesla o soutěž níž, ale přesto rivalita v městě Kryštofa Kolumba vyvolala v Itálii pořádný skandál. Beppe Iachini, kouč Sampdorie, totiž soupeře hrubě urazil. „Jsou to sráči,“ prohlásil na adresu FC Janov.



V dnešní době smartphonů si člověk musí dávat pořád pozor na to, co říká. Takový Beppe Iachini, trenér druholigové Sampdorie Janov, to už dobře ví.

Po pondělním tréninku přišel za fanoušky svého klubu, aby se s nimi podělil o dojmy z posledních dní. Vznikla z toho typicky italská bouřlivá diskuse, kdy jeden druhého překřikuje a kouč sotva stíhá reagovat.

V samém závěru improvizované »tiskovky«, když už byl Iachini na odchodu, na něj jeden z tifosi zavolal: „Trenére, chtěli bychom hrát derby!“ Iachini se zastavil, otočil a pronesl: „To mi povídej! S těma sráčema...“

Jeho smůla byla, že scénku někdo nahrál a video umístil na YouTube. Samozřejmě se z toho strhl solidní poprask, byť italská média připomněla, že Iachini měl na mysli pouze fanoušky FC Janov.

S těmi má totiž z minulosti nevyřízené účty, protože jako hráč Ravenny v sezoně 1996/97 a posléze trenér Piacenzy v sezoně 2004/05 zhatil týmu FC Janov postup do nejvyšší soutěže.

VIDEO: Trenér Iachini urážel rivaly z FC Janova

V obou případech přitom už Iachiniho celkům o nic nešlo, takže se jaksi automaticky očekávalo, že nebudou klást tuhý odpor. Opak byl však pravdou – a proto vězí mezi Iachinim a ultras FC Janov hluboký příkop.

Viceprezident Sampdorie Edoardo Garrone se za svého hulvátského trenéra okamžitě kál: „Tímto se omlouvám panu Enriku Preziosimu, prezidentovi FC Janov, za slova, která pronesl pan Iachini.

Něco takového si žádný zaměstnanec Sampdorie nemůže dovolit.“ Naproti tomu Iachini si popelem hlavou neposypal. „Nebudu se omlouvat. A kdyžtak jen těm slušným příznivcům FC Janov, rozhodně ne těm neslušným.“

Fanoušci FC Janov nicméně jako jeden muž požadují pro Iachiniho disciplinární trest.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud