10. února 2012 • 12:31

Lukáš Přibyl (†33): Tajemných 5 hodin mezi životem a smrtí

Autor: jos
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manažer fotbalové Sparty Lukáš Přibyl zemřel ve čtvrtek za dosud nevyjasněných okolností přímo ve své kanceláři. Záhadu lemují dva časové body. V 11 hodin se odmlčel do telefonu svému kamarádovi Petru Svěcenému. V 15:55 je nalezeno tělo. Co se dělo mezi tím? Mohl Přibylovi někdo pomoci? Pitva vyloučila násilnou smrt.



Poslední, kdo s Přibylem mluvil, je zřejmě jeho bývalý kolega z ČT Petr Svěcený. Kolem 11. hodiny s ním klábosil po telefonu o dovolené.

Najednou se Přibyl odmlčel. Svěcený si myslel, že je chyba na signálu. Pak mu zkoušel volat. Přibyl telefon nezvedal. "Myslel jsem si, že má něco důležitého, že se pak ozve," říká Svěcený. Jenže Přibyl se neozval. Svěcený nemohl tušit, že na Spartě právě umírá jeho kamarád.

V 15:55 ho nalezla sekretářka. Mezinárodní sekretář klubu Rudolf Baťa pro Právo řekl, že do té doby vstoupili do Přibylovy kanceláře i další pracovníci letenského klubu. "Několik lidí do kanceláře vstoupilo. Ale on ležel za stolem, neviděli ho a zase odešli. Objevila ho prý až sekretářka," popsal nález těla Baťa.

Sebevražda i vražda vyloučeny

Přivolaný lékař nemohl Přibylovi žádným způsobem pomoci. Předběžné výsledky z pitvy vyloučily násilnou smrt. Přibyl nebyl zavražděn, ani nespáchal sebevraždu.

Informace, že měl v minulosti lehké srdeční problémy, nebo že se v pondělí poranil při lyžování, s úmrtím mohou i nemusí souviset. Stejně tak je složité odhadovat, zda by Přibyl žil, kdyby ho našel někdo dřív.

Lukáš Přibyl byl místopředsedou představenstva Sparty necelé tři měsíce
Lukáš Přibyl byl místopředsedou představenstva Sparty necelé tři měsíce

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud