16. února 2012 • 11:16

Bundesligový Hamburk s Jarolímem v létě smlouvu neprodlouží

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bundesligový Hamburk v létě smlouvu s českým záložníkem Davidem Jarolímem neprodlouží, i když se na jaře vrátil do základní sestavy a pomohl týmu opustit spodní příčky tabulky. Dnešnímu vydání deníku Die Welt to řekl sportovní ředitel klubu Frank Arnesen.



"Během dvou týdnů člověk nezmění strategii," uvedl Arnesen, který sází na mladší fotbalisty a už v zimě by umožnil Jarolímovi odejít zadarmo do jiného mužstva. Bývalý kapitán Hamburku a jeho služebně nejstarší hráč totiž velkou část podzimu proseděl jen na lavičce.

Jarolíma však žádná nabídka neoslovila, a tak se rozhodl v Hamburku vydržet do léta, kdy mu skončí smlouva. Po nepovedeném vstupu do jarní části ligy, kdy HSV utrpěl debakl od mistrovského Dortmundu, dal kouč Thorsten Fink dvaatřicetiletému exreprezentantovi znovu příležitost v základní sestavě a od té doby klub v lize neprohrál. Aktuálně je na desátém místě tabulky pět bodů od pohárových pozic.

"David ukázal skvělý charakter. Byl první na tréninku a jako poslední z něj odcházel. Jak bych mu pak mohl říct, že novou smlouvu nedostane?" naznačil tento týden Fink, že by český středopolař mohl na severu Německa dál pokračovat. Tomu by se nebránil ani sám hráč.

Arnesen má však jiné plány a spolu s Jarolímem nepočítá ani s útočníkem Mladenem Petričem. "Finančně se musíme uskromňovat," vysvětlil dánský manažer.

Hamburk má ve svém srdci, nepopírá Jarolím
Hamburk má ve svém srdci, nepopírá Jarolím

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud