24. května 2012 • 15:00

Leoš Mareš: Roztrhané obleky? To nám fotbalisti ukázali prostředník

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | VIDEO | Na EURO 2004 klábosil s legendárním Eusebiem, zpíval náměstí plnému Nizozemců české písničky. Na dalším evropském šampionátu kvůli fotbalu plakal. I tohle je Leoš Mareš. Slavný moderátor a vášnivý fotbalový fanoušek. V pátečním Sport Magazínu vypráví i o tom, jaký dojem na něj dělalo, když reprezentanti roztrhali své obleky: „Působilo to na mě hrozně. Ale svým způsobem to chápu.“



Dohnat Leoše Mareše není snadný úkol. Ráno moderuje ranní show v rádiu, stíhá tunu dalších akcí včetně televizního Hlasu Česko Slovenska, jindy utíká před paparazzi. Na rozhovor o fotbalovém fanouškovství ale kývnul bez zvláštního přemlouvání. Rázem byl ve svém živlu!

Abyste dobře chápali – Mareš je schopný odmoderovat celonoční akci a nad ránem vyrazit autem přes půl Evropy za fotbalem. Je fotbalový fanatik.

Proto nechybí od EURO 2004 na žádném velkém mistrovství, chystá se i teď do Polska. O tom všem mluvil v rozhovoru pro Sport Magazín, který vyjde v pátek. Co mimo jiné prozradil?

O EURO 2012

„Věřím v úspěch. Máme hratelnou skupinu. Což je zrádné. Moc se mi líbilo, jak Csaplár nedávno řekl, že dobrý los je past. Postoupíme? Kdo ví. Já tam jedu s tím, že si chci mistrovství užít. Ten turnaj je rozhodně úžasná věc. Ale taky myslím, že lidi při prvním špatném výsledku tenhle šampionát odepíšou dřív, než bývalo zvykem v předchozích letech.“

Sport podle Leoše Mareše... Jak učil řvát svého syna gól?
Video se připravuje ...

O nároďáku a roztrhaných oblecích

„Na mě jako na fanouška to působí hrozně. Rozumím jim ten pocit, že se jim nevěří, že jsou pod palbou kritiky. A že na nás skoro ukazujou prostředníček. Kiš, kiš, vy jste nás shazovali a my jsme vám ukázali. Říkám – svým způsobem to chápu. Brali to, že se snažili, ale neocenilo se to.“

O údělu fotbalistů

„Četl jsem knihu Fotbalová horečka a tam mě úplně dostala jedna úvaha. Představte si, kolik je na britských ostrovech aktivních hráčů. Aby se fotbalista dostal do Premier League, byl nejlepší v žácích, ve výběrech vesnice, města, kraje, patřil k elitě.

Ze druhé ligy si ho vybral velkoklub. Nejen, že se dostal do širšího kádru. Propracoval se až do základu. A na takového borce pak z tribuny křičíme: Hovado, lemple, dřeváku! Ten frajer se dostane mezi jedenáct ze sta tisíc a musí tohle poslouchat? To je absurdní.“

Co dalšího najdete ve Sport Magazínu

Servis pro fanoušky. Jak na EURO 2012 najít stadion a fanzónu, kde se pobavit. Kde sehnat české pivo?

Uniklo z facebooku: Jiří Štajner. Jak by mohla vypadat facebooková stránka fotbalisty, který překvapivě přišel o nominaci na EURO?

Co kdyby… Navrátilová neemigrovala. Nová rubrika Sport Magazínu vám dává možnost ověřit si, jak by to vypadalo, kdyby se cosi důležitého stalo jinak. Tentokrát řeší někdejší odchod tenisové legendy Martiny Navrátilové z komunistického Československa.

Leoš Mareš zpovídá Vladimíra Šmicera
Leoš Mareš zpovídá Vladimíra Šmicera

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud