Pavel Kalouš
12. února 2013 • 18:24

Omluva českému hokeji i basketbalu? Není důvod, odmítá Synecký

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Omluvit se? Kdepak, bezpečnostní manažer Fotbalové asociace ČR Martin Synecký na svých výrocích o korupci, kterými naštval vedení hokejového a basketbalového svazu, nevidí nic špatného. „Nemluvil jsem o českém basketbalu ani hokeji, mluvil jsem o globálních problémech,“ hájí se Synecký.



Bývalý policista minulý týden v rozhovoru pro Sport, v němž komentoval zprávu Europolu o zmanipulovaných zápasech ve fotbale, prohlásil: „Zaráží mě ale, že se nikdo nezajímá o jiné sporty. Třeba hokej, kde se ví, že je to ještě ve větším, nebo basketbal.“

To rozlobilo šéfa českého hokeje Tomáše Krále i místopředsedu České basketbalové federace Jiřího Zídka, který po FAČR žádal omluvu. „Jsme šokováni, že taková obvinění, bez jakýchkoli důkazů a detailů, jsou prezentovány zaměstnancem Vaší asociace. Vyjádření považujeme za účelové, které ve snaze smýt čerň potupné kauzy, kydá hnůj na image jiných, konkurenčních sportů,“ napsal Zídek v dopise předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi.

Synecký přesto trvá na tom, že nikoho neurazil. „Nemám za co se omlouvat. Komentoval jsem zprávu Europolu a globální problémy. Vůbec jsem nemluvil o tuzemských sportech. Nikoho jsem nenařknul,“ stojí si za svým bezpečnostní manažer.

Podle něj byla řeč pouze o případech v zahraničí. „Mezi ně patřila třeba kauza v NBA nebo hokejový případ v severských zemích. Všechno to jsou kauzy, které si každý snadno dohledá,“ dodává Synecký v narážce na případ z roku 2007, kdy byl v NBA potrestán rozhodčí Tim Donaghy za to, že v sezonách 2005/2006 a 2006/2007 sázel na utkání, které sám řídil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud