6. února 2013 • 14:18

Nařčení Syneckého se brání i basket. Kydá hnůj bez důkazů, říká Zídek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký si pořádně znepřátelil kolegy z ostatních českých sportovních svazů. Po hokejovém šéfovi Tomáši Královi se proti jeho osočení důrazně ohradil i místopředseda České basketbalové federace Jiří Zídek. Po zveřejnění alarmujících čísel o nekalých praktikách v evropském fotbale Synecký v rozhovoru pro deník Sport prohlásil, že v basketbalu a hokeji jsou problémy s ovlivňováním zápasů stejné či ještě větší.



"Zaráží mě, že se nikdo nezajímá o jiné sporty. Třeba hokej, kde se ví, že je to ještě ve větším, nebo basketbal. Proč se nezkusí podívat na jiné sporty?" prohlásil Synecký v reakci na to, že Evropská policejní agentura Europol odhalila sázkařský gang, který ovlivnil až 680 zápasů.

Jeho výrok se však vůbec nelíbí představitelům obou konkurenčních sportů. "Takovým obviněním jsme zcela zaskočeni. Nejsme si vědomi a z žádných směrů jsme v basketbalu nezaznamenali byť sebemenší indikace nekalých praktik, které provázejí fotbal," napsal Zídek v otevřeném dopise předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi.

"Jsme šokováni, že taková obvinění, bez jakýchkoli důkazů a detailů, jsou prezentovány zaměstnancem Vaší asociace. Vyjádření považujeme za účelové, které ve snaze smýt čerň potupné kauzy, kydá hnůj na image jiných, konkurenčních sportů," dodal Zídek.

ČBF žádá dodání důkazů, které by Syneckého výrok potvrdily, aby mohla vyvodit důsledky v rámci vlastních soutěží, případně informace předat mezinárodní basketbalové asociaci FIBA. "V případě, že žádné důkazy nebudou poskytnuty, důrazně žádám jménem ČBF o omluvu a vyvození osobních důsledků pro Vašeho zaměstnance," dodal Zídek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud