11. července 2013 • 21:00

Sparta zdolala Bohemku na pokutové kopy. A je ve finále

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty v předposledním přípravném utkání před novou sezonou remizovali 1:1 s Bohemians Praha 1905. Jelikož se však zápas hrál v rámci Letního ligového poháru Prahy, musel být znám vítěz, a tak přišly na řadu penalty, ve kterých Sparta vyhrála 6:5. Postoupila tak do sobotního finále, ve kterém se utká s vítězem duelu mezi Viktorií Žižkov a Vltavínem.



"Byl to dobrý test. Bohemka byla pro nás dobrým sparingem. Chtěli jsme vyhrát v normální hrací době, ale z naší strany tam byly individuální výkony, se kterými jsme byli spokojeni, ale zároveň i okamžiky, se kterými jsme spokojeni nebyli," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička.

V úvodu byli lepší Klokani z Vršovic, kteří dobře napadali a rychlým přechodem do útoku byli nebezpečnější než rozvážně kombinující hráči Sparty. A Bohemians se také ujali vedení. Sparťan Vacek zbytečně ztratil míč na vlastní polovině, k míči se dostal Štochl a tvrdou střelou k tyči z 25 metrů otevřel skóre.

"Vstup do utkání jsme neměli dobrý, navíc jsme inkasovali po zbytečné chybě Kamila Vacka. To pak možná ovlivnilo jeho výkon. Rozhodně ho ale nezatracujeme a má stále naši důvěru. Jeho poločasové střídání bylo dopředu plánované," řekl Lavička.

Sparta se chytila až po 25 minutách hry. A o chvíli později bylo vyrovnáno, poté co Kadlecovu přihrávku přes hlavu zakončil gólem Přikryl.

Domácí pak diktovali tempo hry, ale jejich výkon postrádal dynamiku a kombinace často vedly do ztracena. Hru Sparty rozhýbal až příchod útočníka Bednáře, který byl v závěrečné čtvrthodině nejlepším hráčem na hřišti, ale on i jeho spoluhráči nevyužili čtyři velké šance.

Nejblíže gólu byli kapitán Lafata, který trefil tyč, a právě Bednář. Ten už obešel i brankáře, ale jeho střelu vykopl z prázdné branky stoper Krch, který v Bohemians hostuje právě ze Sparty.

"Je pravda, že příchod Romana Bednáře nám pomohl vystupňovat tlak. Zda se to projeví na sestavě, zatím nemohu říci. Každopádně dnes jsme se snažili postavit to nejsilnější, co momentálně máme. Pro začátek sezony by sestava mohla doznat změn, především pokud se stihnou uzdravit Krejčí s Costou (Nhamoinesu)," dodal Lavička.

Rozhodnout musely až penalty, ve kterých sparťanský gólman Vaclík vychytal Jindřiška, na druhé straně ale Bednář přestřelil. Postup do finále poháru tak přinesla až sedmá série, ve které Vaclík chytil pokus Nerada a Hybš rozhodl.

"Celou přípravu jsme zaměřovali na to, aby si hráči zvykli na tempo první ligy. Z tohoto pohledu byl dnešní zápas pro některé kluky velkou školou. Byly tam momenty, kdy nás Sparta přehrávala," řekl trenér Bohemians Jozef Weber.

Sparta - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1), na penalty 6:5
Branky: 28. Přikryl - 7. Štochl.
Rozhodčí: Kocourek.

Sparta: Vaclík - Pauschek, Polom, Holek, Hybš - Hušbauer, Vácha, Vacek (46. Matějovský) - Kadlec (65. Kadeřábek), Lafata, Přikryl (78. Bednář).

Bohemians: Havránek - Kalina (46. Růžička), Šmíd, Krch, Kolář (46. Šírl) - Moravec (80. Havel), Rada, Jindřišek, Budínský (46. N'Diaye), Bartek - Štochl (64. Nerad). 

Brankář Sparty Tomáš Vaclík se marně natahuje po střele Štochla.
Brankář Sparty Tomáš Vaclík se marně natahuje po střele Štochla.

Program – čtvrtek 19.00:
Sparta–Bohemians 1905 1:1, 6:5 na pen. (ONLINE iSport.cz).
Pátek 17.00: Vltavín–Žižkov.

Sobota 11.00: o 3. místo
16.00: finále (vše hřiště Loko Vltavín).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud