24. září 2013 • 16:17

Evakuace! V Plzni nahnali na stadion 2000 školáků, zdravil je Horváth

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Štruncových sadech je plno i v momentě, kdy se nehraje zápas. Do areálu fotbalové Viktorie dorazili v úterý dopoledne žáci středních škol. Zhruba 2000 dětí se vydalo na tribuny Doosan Arény, kde proběhlo cvičení pro případ úniku čpavku z areálu plzeňského pivovaru.



Školákům se tenhle program musel líbit. Místo sezení v lavicích, psaní písemek a poslouchání výkladu někdy nezáživné látky vyrazili k místu, kde prožívají mimořádně úspěšné období fotbalisté Viktorie Plzeň.

Zhruba 2000 žáků středních škol v úterý dopoledne v rámci požárního cvičení vyrazilo směrem k Doosan Aréně. Usadili se na tribunu, kde fandili jako při normálním fotbalovém zápase. Mladé fanoušky přišel pozdravit i Pavel Horváth, jelikož mistrovský tým v té době zrovna zahajoval trénink.

Slušně zaplněná tribuna plzeňského fotbalového stadionu během požárního cvičení
Slušně zaplněná tribuna plzeňského fotbalového stadionu během požárního cvičení

Do celé akce se zapojil také plzeňský pivovar, ve kterém se ve fingovaný únik nebezpečných látek odehrál. O půl jedenácté se spustil varovný signál o úniku čpavku do ovzduší a návštěvníci stadionu museli areál opouštět nouzovými východy.

Cvičení proběhlo pod záštitou města Plzně a plzeňského hasičského sboru. Hlavním smyslem bylo připravit všechny bezpečnostní složky stadionu na možnost nečekané evakuace.   

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud