7. července 2007 • 00:00

Italský mistr světa Grosso bude hrát v Lyonu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský fotbalista Fabio Grosso vyměnil barvy Interu Milán za dres Olympique Lyon. V obraně francouzského mistra nahradí Erika Abidala, který odchází do Barcelony.



Italský fotbalista Fabio Grosso vyměnil barvy Interu Milán za dres Olympique Lyon. V obraně francouzského mistra nahradí Erika Abidala, který odchází do Barcelony. V Lyonu, kde se sejde s Milanem Barošem, bude prvním italským fotbalistou po 55 letech. Devětadvacetiletý Grosso byl na loňském světovém šampionátu jedním z nejlepších italských hráčů. Na cestě ke zlatu zařídil rozhodující pokutový kop v osmifinále s Austrálií, v semifinále dal gól Němcům a ve finálovém rozstřelu s Francií proměnil poslední penaltu. Do Lyonu přiletěl v pátek, dnes prošel lékařskými testy a v pondělí ho čeká oficiální představení na tiskové konferenci. Olympique za něj podle francouzského tisku zaplatí sedm milionů eur, což je více než 200 milionů korun, ale i tak ještě ušetří. Za Abidala totiž inkasuje více než dvojnásobek.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud