8. července 2007 • 00:00

Junioři jsou v osmifinále!

Autor:
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní meta je překročena! Čeští reprezentanti do 20 let porazili v posledním utkání skupiny E Panamu 2:1 a ze druhého místa se kvalifikovali do osmifinále.



Základní meta je překročena! Čeští reprezentanti do 20 let porazili v posledním utkání skupiny E Panamu 2:1 a ze druhého místa se kvalifikovali do osmifinále. To sehrají ve čtvrtek nad ránem středoevropského času až na západním pobřeží Kanady ve Victorii, soupeřem jim bude vítěz skupiny F Nigérie, nebo Japonsko. Radost českých mladíků byla po postupovém zápase obrovská. "Jsem strašně šťastný," vyhrkl ze sebe útočník Martin Fenin. "Bylo to sice trápení, protože na nás trochu padlo to, že jsme nechtěli prohrát. Báli jsme se, že třeba nepostoupíme. Teď na ten výkon každý zapomene, prostě jsme postoupili, a tak máme, co jsme chtěli," usmíval se forvard Teplic. Uvolněně působil i kouč Miroslav Soukup. U kolonky postup si totiž ve svém zápisníku může odškrtnout splněno! "Ano, základní cíl je za námi. Kdybychom ze skupiny nepostoupili, bylo by to velké zklamání. Nazval bych to slovy pana Bati (vedoucího výpravy - pozn. red.), který mi řekl, že jsme překonali druhou fázi. Ta první byla seznamovací s Kanadou, druhá pracovní, kdy jsme chtěli postoupit ze skupiny, teď nás čeká třetí fáze. A uvidíme, jak dlouho bude trvat." Žádnou oslavu však čeští junioři neplánovali. "To vůbec ne!" usmíval se ostravský záložník Tomáš Mičola. Ona totiž ani žádná proběhnout nemohla. Už včera ráno, tedy jen pár hodin po postupovém vítězství, nasedli reprezentanti do letadla. Směr? Victoria, malinké městečko na západním pobřeží Kanady. Na reprezentanty čekal znovu zrádný časový posun, tentokrát však jen tříhodinový. "Už jsme cestovali do Edmontonu, což je trochu podobné. Musíme to zvládnout a nějak se s tím vyrovnat. Věřím, že když jsme zvládli ten přesun z Česka až sem, zvládneme i tohle. Máme dostatek času na to, abychom se se vším vyrovnali," přemítal záložník Luboš Kalouda, jeden ze střelců montrealského "postupového" večera. "Únava a takový ten cestovní stres se po vítězství vstřebává daleko lépe. Zkrátka i euforie regeneruje," věděl i trenér Soukup. Konečná druhá příčka ve skupině E určila další "jízdní řád". Se stěhováním do Victorie totiž přijde i změna povrchu, na západní straně Kanady totiž na české mladíky čeká místo umělky přírodní povrch. Na něm se střetnou s prvním týmem skupiny F, tedy jedním z dvojice Nigérie-Japonsko. O prvenství rozhodoval přímý souboj obou týmů, který se hrál v noci ze včerejška na dnešek.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud