11. července 2007 • 00:00

Rok bez dovolené? Klidně!

Autor:
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radoslava Kováče možná čeká rok bez dovolené. Hráč Spartaku Moskva si v létě volna neužívá, ruská liga má jen krátkou přestávku.



Radoslava Kováče možná čeká rok bez dovolené. Hráč Spartaku Moskva si v létě volna neužívá, ruská liga má jen krátkou přestávku. Tu navíc tráví na soustředění v Rakousku. Pokud by přestoupil do Interu Milán, tak by zase neměl dovolenou v zimě... "Kdybych měl mít volno až za rok, tak bych se asi zbláznil! Ale víte co, tu dovolenou bych si rád odpustil, klidně bych makal celý rok v Interu," směje se blonďatý obránce či defenzivní záložník. Jak vážné jsou ve skutečnosti vaše námluvy s milánským velkoklubem? "Momentálně jsem se na soustředění v Rakousku. Ale jsem v kontaktu s panem Lacinou, který si s Italy vyměňuje maily a faxy. Vypadá to, že by se během nejbližších dní mělo rozhodnout." Co znamená "během nejbližších dní"? "Do tří dnů by mělo být jasno. Maximálně do týdne." Jak se k vašemu případnému odchodu stavějí ve Spartaku? "Máme nového trenéra Čerčesova, který mi říkal, že by mě pouštěl nerad. Na druhou stranu i on chápe, jaká je to pro mě šance... Kouč je fajn, jeho tréninky jsou zajímavé, vyhráváme pod jeho vedením i v přípravných zápasech, prostě není důvod se ze Spartaku někam hnát. Neutíkám." Takže pokud by přesun do Itálie nevyšel, tak by to nebyl konec světa... "Jsem v klidu, v Moskvě jsem spokojený. Přestoupit bych chtěl, ale pokud by se to nestalo, tak normálně pojedu dál ve Spartaku. Mám smlouvu na tři a půl roku a jsem připravený ji dodržet." Navíc máte v Moskvě super pozici. To by vám nevadilo začínat jinde od nuly? "Je pravda, že ve Spartaku jsem si nějakou pozici vybojoval. Ale já bych to chtěl zkusit klidně i od nuly, chtěl bych ukázat, že na to mám. Kluby jako Inter jsou přece snem každého fotbalisty..." Váš odchod do Moskvy se táhl skoro dva měsíce. Nebojíte se, že zase budete v nejistotě? "Budu rád, když se to v horizontu maximálně jednoho týdne skutečně dořeší. Se situací kolem mého odchodu ze Sparty bych to ale nechtěl srovnávat, tenkrát to bylo úplně jiné." Bossové z Interu si vás pamatovali ze vzájemného zápasu se Spartakem v Lize mistrů. Nastupujete do utkání se zvučnými soupeři s vědomým, že jim můžete utkvět v paměti? "Tak to určitě ne. Přece nebudu rozlišovat, proti jakému týmu hraju. To by mě pak taky trenér mohl stavět do sestavy jen proti slavným klubům, protože by věděl, že jinak nemám touhu se předvést. Ne, ne, tohle fakt není můj styl. V každém zápas chci hrát dobře, a když hraju dobře, tak mě to daleko víc baví. Navíc, v každém zápase může na tribuně sedět někdo, kdo mě třeba sleduje..."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud