11. července 2007 • 00:00

Tesařík bude půl roku hostovat v Ostravě

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ortodoxní levý záložník, jednatřicetiletý teplický fotbalista Dušan Tesařík, se minimálně na půl roku přestěhuje do Baníku Ostrava.



Jednatřicetiletý teplický fotbalista Dušan Tesařík se minimálně na půl roku přestěhuje do Ostravy. Ortodoxní levý záložník míří do Baníku na hostování do konce podzimní části, ale slezský klub pak může podle připravené smlouvy uplatnit roční opci. Tesaříkovi stačily dva dny, aby přesvědčil ostravského trenéra Karla Večeřu i vedení. Za Baník v úterý odehrál hodinu přípravného utkání proti Zlínu, dnes absolvoval zdravotní prohlídku a Ostrava se s ním domluvila na podmínkách spolupráce. "Uzavřeme půlroční hostování s roční opcí. Jediným cílem a snahou nás i Dušana je to, aby hrál pravidelně. I proto se jedná o tento způsob hostování," řekl pro klubový web generální manažer Werner Lička. Tesaříkův příchod na Bazaly se zrodil šťastnou shodou okolností. Fotbalista se totiž na dovolené v Egyptě zapovídal s koučem Večeřou, který ho nakonec pozval na testy. Na těch obstál. "V Teplicích o mě trenér Rada nestál, tak mám velkou chuť ukázat, že na ligu ještě mám. Zájem Baníku mě hrozně potěšil, je to špičkový klub se skvělými fandy," uvedl Tesařík. Uherskobrodský odchovanec spojil svou dosavadní profesionální kariéru se třemi kluby, Ostrava bude čtvrtým. Zatím Tesařík působil jen ve Zlíně a posledních deset let v Teplicích, které jej letos na jaře poslaly na hostování do Příbrami. Tam však kvůli zdravotním problémům odehrál jen jedno utkání a zbytek sezony promarodil. V nejvyšší soutěži nastřílel 18 gólů.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud