17. července 2007 • 00:00

Budějovice posílí dva hráči z Liberce

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Liberec ztratil v neděli šanci na start v letošní pohárové Evropě a jak je dobrým zvykem v severočeském klubu, hned se to promítlo na soupice.



Fotbalisty Českých Budějovic v nové sezoně posílí dvojice libereckých hráčů. V autobusu Jihočechů, kteří odpoledne vyrazili na herní soustředění do Rakouska, už byli i liberečtí Daniel Rehák a Tomas Radzinevičius, kteří budou v novém působišti hostovat. Informaci potvrdil budějovický sportovní ředitel Jiří Kotrba. Liberec se tak jen dva dny po neúspěchu v Poháru Intertoto zbavil dvou hráčů, kteří dosud nedostávali tolik šancí. Ani jeden se v utkání proti Tobolu Kostanaj na trávníku neobjevil. U dvaadvacetiletého Reháka je důvod hostování zřejmý - na svém kontě má dosud jen jeden ligový zápas a potřebuje se rozehrát. "Dan je talentovaný defenzivní záložník. My potřebujeme, aby pravidelně hrál, České Budějovice o něj mají zájem a jeho hostování je ideálním řešením pro všechny," vysvětlil trenér Michal Zach na libereckém webu. U litevského reprezentanta je situace odlišná. Možnost k rozehrání dostal už v uplynulé sezoně v Kladně, nyní se spíše počítalo s jeho setrváním na severu Čech. Šestadvacetiletý fotbalista už má totiž dostatek zkušeností nejen z české ligy, kde odehrál 27 zápasů a vstřelil čtyři góly, ale především z litevské reprezentace, v níž nasbíral již 19 startů.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud