19. července 2007 • 00:00

Za zlatou čtyři miliony

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá práce by měla být dobře ohodnocena. A proto se sám předseda ČMFS Pavel Mokrý rozhodl, že mladíkům v případě výhry náleží odpovídající 'kapesné'.



Čtyři miliony korun si v případě zisku zlata na světovém šampionátu v Kanadě rozdělí mezi sebou česká fotbalová dvacítka. Odměnu za úspěch mladých reprezentantů dodatečně vypsal sám předseda Českomoravského fotbalového svazu Pavel Mokrý, který osobně odletí podpořit české hráče do dějiště nedělního finále MS kanadského Toronta. Už teď mají mladíci jisté minimálně dva miliony, kterými svaz ohodnotil zisk stříbra. Za bronz měla dvacítka slíben milion a půl, za semifinálovou účast rovný milion a za postup mezi nejlepších osm týmů pak 300 tisíc. "U mládežnických týmů je prémiový systém vystaven, až když postoupí do bojů o medaile. Pan předseda zareagoval na úspěch a dodatečně vypsal prémie," řekl svazový mluvčí Václav Tichý. Případná čtyřmilionová odměna se prý svazového rozpočtu nijak významně nedotkne. "Vzhledem k tomu, že má svaz finanční rezervy stranou v zahraničí a navíc se podařilo získat peníze z prodeje budovy v Kozí ulici, nebude vyplacení prémie žádným problémem. Suma není nikterak závratná. Rádi mladíky odměníme, zvyšují naši prestiž," pokračoval Tichý. Pokud dvacítka ve finále uspěje, připíše si o tři miliony méně, než by inkasoval o rok starší výběr v případě triumfu na nedávném ME v Nizozemsku. "Pro jednadvacítku bylo vypsáno sedm milionů. První finanční základ by ji navíc čekal, kdyby se probojovala na olympiádu," dodal Tichý s tím, že dvacítka bude po příletu z Kanady slavnostně přijata ve V.I.P. salonku ruzyňského letiště.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud