24. července 2007 • 00:00

Slavia sáhla po slováckém Ivanovi

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o Ligu mistrů přede dveřmi, nejlepší slávista loňské sezony Dušan Švento je odchodu do Anglie. Do Slavie však míří jiný slovenský střízlík.



Bývalý nejlepší střelec první fotbalové ligy Milan Ivana nejspíš zakotví v pražské Slavii. Její zástupci se včera pozdě večer dohodli s 1. FC Slovácko na příchodu třiadvacetiletého slovenského útočníka na roční hostování s následnou opcí. Řekl to člen představenstva Slavie Tomáš Rosen s tím, že nyní záleží na souhlasu hráče. "Nechtěli jsme ho tak pozdě budit. Pokud se s ním domluvíme, dnes se zapojí do přípravy týmu a máme dva dny na jeho zapsání na soupisku pro předkolo Ligy mistrů," uvedl Rosen. Dohodu se klubům povedlo uzavřít po týdenním intenzivním jednání. "Ivana byl jedním z hráčů, o které jsme začali usilovat hned na začátku přestupního období," řekl Rosen. Ivana má ve Slovácku, které letos sestoupilo do druhé ligy, smlouvu do konce tohoto kalendářního roku. V minulosti měl už několikrát namířeno do zahraničí, ale jeho námluvy s Curychem, dánským Aalborgem, norským Stavangerem či německým Mönchengladbachem nevyšly. "Momentálně nemáme pro Ivanu žádnou zahraniční nabídku. Kdyby měl zůstat v České republice, bude to pravděpodobně ve Slavii," řekl slovenským médiím hráčův manažer Karol Csontó. Ivana, jenž dal v české lize 22 branek v 94 zápasech, by se měl stát už devátou posilou Slavie v tomto přestupním období. Nejlépe mu vyšel ročník 2005/2006, v němž se stal s jedenácti góly králem střelců.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud