25. července 2007 • 00:00

Jena se chce posílit dvěma Čechy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý klub Carl Zeiss Jena loví v českých vodách. Za posily si vyhlédl dva hráče Sparty. O Janu Šimákovi už kluby jednají, zájem je však nově i o Jana Holendu.



Funkcionáři německého druholigového klubu Carl Zeiss Jena v Praze usilovně jednají se Spartou o příchodu záložníka Jana Šimáka, ale podle vyjádření českého fotbalového mistra dosud bez konkrétního výsledku. Šimák nemusí být jediným hráčem, který z Letné do Německa zamíří, neboť Jena začala usilovat také o útočníka Jana Holendu. Podle mluvčího Sparty Lukáše Přibyla se ale ani v jednom případě kluby dosud nedohodly. "O Šimákovi se už jedná a totéž je v plánu také ve čtvrtek. V případě Holendy je zájem Jeny novou informací, ale jednat by se začalo až během víkendu, případně během příštího týdne," uvedl Přibyl. V případě osmadvacetiletého Šimáka se zdá být dohoda na spadnutí, spíše se nyní jedná o hráčově smlouvě. U jednadvacetiletého Holendy se zatím spíše uvažovalo, že po návratu z hostování v Liberci a Českých Budějovicích zůstane na Letné, ale zájem německého klubu to může změnit. Ve sparťanském útoku by asi pro Holendu místo v základní sestavě nezbylo, protože na soupisce jsou i Došek, Kulič, Slepička a Rezek. Na stejné pozici nastupovali v minulosti také Matušovič a Kolář, kteří budou mít těžkou pozici na svých postech krajních záložníků. Hrát na hrotu navíc mohou i Vršajevič a Bíro, o nichž se ale spekuluje v souvislosti s hostováním v Kladně respektive Českých Budějovicích.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud