26. července 2007 • 00:00

O briliantech ani o Interu Kováč neuvažuje

Autor: Sport
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od soboty si opět užívá vedení v tabulce ruské Superligy a vyčkává, jak dopadnou jednání Spartaku Moskva s Interem Milán o jeho případném přestupu.



Od soboty si opět užívá vedení v tabulce ruské Superligy a vyčkává, jak dopadnou jednání Spartaku Moskva s Interem Milán o jeho případném přestupu. "Rozhodnout by se mělo zhruba do deseti dní," říká reprezentační obránce či záložník Radoslav Kováč, ale vzápětí dodává, že dokud je hráčem Spartaku, tak přemýšlí hlavně o možnosti zisku titulu.


Vítězstvím nad Petrohradem v poměru 3:1 jste se vrátili do čela tabulky. Jak duel vypadal? "Byl hodně těžký, ale byli jsme na něj dobře připraveni. Od té doby, co přišel nový trenér Čerčesov, jsme přidali na tréninkových objemech a vyplatilo se to. Hodně se zaměřujeme na taktiku. Vítězství nad Petrohradem nám každopádně pořádně zvedlo sebevědomí. Ten zápas nám totiž vyšel po všech stránkách. Teď jsme zase první a jsme za to moc rádi. Ještě to udržet až do konce." Jak jste byl v zápase s Petrohradem spokojen sám se sebou? "Myslím, že ten mač vyšel mně i Martinu Jiránkovi. Předchozí trenér pořád točil sestavou, což podle mě ničemu neprospívalo. Teď se vše ustálilo a tým šlape. Je škoda, že se Martin zranil a zítra by měl jít na operační stůl. Už s kotníkem trpěl dlouho a operace pro něj byla jediným řešením." O tom, jak moc stojí vedení Spartaku o titul, vypovídá i poněkud netradiční motivace pro nejlepšího hráče mužstva v jednotlivých zápasech - osmnáctikarátový briliant! "Já jsem se o tom dozvěděl až v úterý od své přítelkyně Kláry, která si to přečetla u vás ve Sportu! Po zápase jsem u Romana Pavljušenka nějakou krabičku viděl, ale po obsahu jsem nepátral." Neříkala Klára Medková, že by se jí takový kamínek líbil na prstu? "Nééé, to vůbec! Pro mě je důležitý hlavně titul, na nějaké drahé kameny vůbec nemyslím." Jak velké by pro vás bylo zklamání, kdyby to s titulem ani letos nakonec nevyšlo? "Druhý jsem byl už dvakrát, říká se, do třetice všeho dobrého. Navíc si ze mě dělají kluci srandu, že jestli to nedopadne ani letos, tak mi začnou říkat slávista. Ti jsou taky věčně druzí. A to bych byl fakt nerad." Jaké jsou novinky o zájmu Interu Milán? Trenér Roberto Mancini se před pár dny nechal slyšet, že by si vás dovedl velmi dobře představit ve stoperské dvojici. Víte něco nového? "Jednání mezi kluby probíhají, ale osobně tomu nechávám volný průběh. V této otázce by mělo být jasno nejpozději do deseti dní. Když to vyjde, budu šťastný. A když ne, svět se nezboří. Ve Spartaku jsem spokojený a i Rusové by byli velice rádi, kdybych tady zůstal." Prozraďte alespoň, zda už jste tuto záležitost konzultoval s některým z krajánků. "Samozřejmě. S Markem Jankulovským i se Zdendou Grygerou. Ale víc už teď opravdu neřeknu, nezlobte se. Nerad bych cokoliv zakřiknul."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud