26. července 2007 • 00:00

Sparta v nových dresech a s Fortunou

Autor: ČTK, Sport
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpis smlouvy se sponzorem, který pomáhal Spartě v loňské sezoně zajistí, že na výplaty na Letné bude. Sparťanští fotbalisté se mohou navíc těšit z nových dresů.



Generálním sponzorem fotbalistů Sparty Praha bude i v příštích dvou letech sázková kancelář Fortuna, jejíž logo budou sparťané nosit na nových dresech. Finanční náležitosti smlouvy se staronovým partnerem obě strany nezveřejnily, ale odhaduje se, že ročně může i s bonusy do sparťanské pokladny přibýt 30 milionů korun. "Tak jako si u nás mohou fanoušci vsadit na různá sportovní klání nebo společenské události, my jsme znovu vsadili na Spartu, a to rovnou na dvě sezony," řekl generální ředitel společnosti Martin Todt. Prodloužení smlouvy potěšilo i Spartu. "Velmi si ceníme partnerství s Fortunou a po zkušenostech z minulé sezony víme, že fortuna opravdu znamená štěstí, které je tolik potřebné ke sportovnímu úspěchu," prohlásil prezident klubu Jozef Chovanec. Zatímco podpis sponzorské smlouvy udělal radost především vedení klubu, fanoušci si přijdou na své při pohledu na nové dresy. Hráči mistrovského klubu se nejméně na nebližší dvě sezony obléknou do tradičních barev, které před lety nedobrovolně opustili. Do aktuální sady byly znovu zařazeny rudé dresy s bílými proužky, ale nově i bílé trenýrky a černé stulpny. Fotbalisté už dresy vyzkoušeli a jsou spokojeni. "Je vzdušný a lehký, což nám bude pomáhat zvlášť při letošních extrémních teplotách," řekl záložník Pavel Horváth. "Copak to, jsou pěkné, hlavně aby byly vítězné," doplnil ho Libor Došek. Designéři společnosti Nike se pro inspiraci ohlédli do klubové historie. Použili však také nejnovější technologie a módní trendy zdůraznili použitím čtyř tenkých bílých proužků na čelní straně. "To je připomenutím současného civilního stylu, které znám třeba z pánských obleků," uvedl na tiskové konferenci Robert Irschara, který kolekci navrhoval. Zadní strana dresu je jednobarevná, pouze v horní části zad je kulaté logo se sparťanskou trikolórou a nápisem "Železná Sparta". Uvnitř bílého krčního lemu je název klubu. Návratem k tradici jsou i černé stulpny s výrazným bílým S na lýtku. "To jsou naprosto výjimečné stulpny, takové u jiného klubu na světě nenaleznete," uvedl návrhář. Unikátní bude i služba hlavního partnera klubu, který se rozhodl uvést přímo na stadionu službu "rychlá sázka", kde bude možné rychle a jednoduše vsadit na aktuální zápas. Sparta hodlá v úterý 31. července představit i dalšího významného partnera, který nahradí Toyotu v názvu stadionu. Spekulace o příchodu pojišťovny Axa už nabraly reálný charakter, stadion na Letné už je dokonce osázen tabulemi "Axa Arena". V tomto případě lze odhadnout sparťanský roční příjem na patnáct milionů korun.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud