27. července 2007 • 00:00

Bejbl je dalším navrátilcem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před půl rokem se nechal slyšet, že po návratu do české ligy netouží. A ejhle! Radek Bejbl zažije už druhý návrat na tuzemské fotbalové travníky. Upsal se Liberci.



Fotbalista Radek Bejbl posílí Slovan Liberec, s nímž se dohodl na roční smlouvě v Liberci. Uvedla to Česká televize. Česká liga tak zažije návrat dalšího vicemistra Evropy z roku 1996 poté, co se Vladimír Šmicer upsal pražské Slavii. Bejbl, kterému vypršela smlouva v Rapidu Vídeň, v Liberci poslední měsíc trénoval. Někdejší hráč Atlétika Madrid a Lensu původně zamýšlel hrát dál v zahraničí, ale nedostal žádnou nabídku, a tak se domluvil s vedením Slovanu. "Liberec je ambiciózní klub a vysoké ambice bude mít i v příští sezoně," řekl České televizi Bejbl, který už odehrál v dresu čtvrtého týmu minulé sezony přípravný zápas proti Leedsu. Kouč Michal Zach spoléhá i na Bejblovy zkušenosti. "Počítáme s ním na defenzivní post do středové řady, kde potřebujeme zklidnit hru a rozehrávku," uvedl nový trenér Slovanu. Čtyřiatřicetiletý Bejbl se vrací do domácí soutěže podruhé. V roce 2002 oblékl znovu dres Slavie, s níž předtím získal v roce 1996 ligový titul. Předloni však znovu odešel do zahraničí a dva roky působil v Rapidu. V české lize odehrál dosud 240 zápasů a dal 31 branek.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud