1. srpna 2007 • 00:00

Žižkov chce desáté místo v ligové tabulce

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Žižkov vstupují do své obnovené premiéry v první lize s cílem skončit do desátého místa a vyhnout se tak záchranářským problémům.



Fotbalisté Viktorie Žižkov vstupují do své obnovené premiéry v první lize s cílem skončit do desátého místa a vyhnout se tak záchranářským problémům. Vedení klubu také požaduje stabilizaci kádru, k čemuž by měl dopomoci rozpočet 55 milionů korun. Oznámil to na předsezonní tiskové konferenci prezident klubu Luděk Vinš. "Plánovaný rozpočet na chod klubu je 55 milionů. Polovička rozpočtu je již garantovaná a druhou máme přislíbenou, takže rozpočet je plně pokryt," uvedl Vinš. "Navíc jsme museli dalších 21,5 milionu investovat do stadionu, kde vznikne nová montovaná tribuna, VIP prostory, fanshop a také jsme kompletně vyměnili sedačky," dodal klubový prezident. Trenér Stanislav Griga bude mít k dispozici jednadvacetičlenný kádr včetně dvou zahraničních posil Brazilce Tingy a Francouze Joussefa Moughfireho. "Tinga už je adaptovaný na evropský fotbal a jeví se velmi slibně. Věřím, že je to kvalitní hráč," řekl Griga k brazilskému útočníkovi, který přišel na hostování z polské Piotrcovie. Jako větší posila se však jeví francouzský záložník, kterého Viktoria získala ze slovenského Senece. "Moughtfire patřil na svém postu k nejlepším hráčům slovenské ligy," uvedl Griga. Slovenský trenér chtěl ještě posílit obranu, ovšem nakonec od svého záměru ustoupil. "Uvidíme, jak soutěž začneme a kde nás bude tlačit pata. Na soupisce je prostor pro nové hráče," vysvětlil Griga, který bude spoléhat především na nováčkovský elán svých svěřenců. "Jedna z deviz našeho týmu může být, že hráči ještě nejsou zkaženi penězi a že někteří ligu ještě nehráli a velmi se na ni těší," uvedl bývalý trenér Slovanu Liberec a pražské Sparty. Viktoria Žižkov přesvědčila o své připravenosti na ligu v přípravných zápasech, kde z osmi utkání v pěti vyhrála včetně generálky s Jabloncem, který porazila 1:0. Právě sestava, která nastoupila proti Jablonci, by měla být shodná s tou, která v neděli zahájí utkání prvního ligového kola v Mladé Boleslavi. Jedinou změnou by mohla být absence kapitána Luďka Straceného, který utrpěl lehké zranění v obličeji. "Luděk by měl ve čtvrtek začít s lehkým tréninkem a pak se rozhodneme, zda bude k utkání nominován," řekl Griga.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud