1. srpna 2007 • 00:00

Brno chce útočit na medailové pozice

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S vysokými ambicemi vstupují fotbalisté FC Brno do nadcházejícího ročníku první ligy, v němž se chtějí umístit do třetího místa.



S vysokými ambicemi vstupují fotbalisté FC Brno do nadcházejícího ročníku první ligy, v němž se chtějí umístit do třetího místa. V letní přestávce prošel pátý tým minulého ligového ročníku značnými obměnami a trenéra Josefa Mazuru, kterému vypršela smlouva, nahradil Petr Uličný. "Jsme připraveni jít pohárovou cestou. Ekonomicky dokážeme ustát start v evropských pohárech, výsledek už nyní záleží na trenérech a samotných hráčích," uvedl na dnešní tiskové konferenci majoritní vlastník brněnského klubu Roman Pros. Tým opustili útočník Luděk Zelenka, který zamířil do Jablonce, obránce Ondřej Mazuch přestoupil do italské Fiorentiny, Zdeněk Partyš do Opavy. Na hostování do druholigové Jihlavy odešli Pavel Simr a Pavel Mezlík, souhlas k hostování mají i obránci Aleš Schuster a Saša Gjorevski. Největší posilou je útočník Tomáš Došek. Ze Sparty se po třech letech do Brna definitivně vrátil Milan Pacanda a vedení klubu prodloužilo do června 2010 kontrakt s brankářem Martinem Lejsalem. Z hostování se vrátili Radek Mezlík, Roman Smutný, Michal Belej, Petr Musil a z juniorky se dostal do prvoligového kádru Martin Hanák. Příprava, která byla proložena dvěma soustředěními ve Velkých Losinách a v rakouském lázeňském středisku Bad Vöslau, nového trenéra Uličného uspokojila. "Výsledky v přípravných zápasech ale nebyly zcela podle mých představ," poznamenal Uličný, který postrádal takřka po celou přípravu zraněného kapitána Jana Trousila. Ten po dnešním rentgenovém vyšetření dostal na poraněnou ruku ortézu a v pátek začne s tréninkem. Po dohodě s trenérem by chtěl Trousil nastoupit už v nedělní ligové premiéře proti Zlínu. "Důležitý byl až poslední výsledek v generálce v Opavě, kde jsem musel po vítězství 2:0 hráče pochválit. Po tomto zápase mě naplnil dobrý pocit před zahájením ligy," dodal Uličný, který by ještě uvítal posílení zadních řad. Snaha získat obránce Dvorníka z Ružomberku ztroskotala, nyní Brňané jednají o příchodu stříbrného medailisty z mistrovství světa dvacetiletých Lukáše Kubáně ze Slovácka.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud