2. srpna 2007 • 00:00

Polák do Anderlechtu za 3,5 milionů euro

Autor:
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník německého Norimberku Jan Polák včera odcestoval do Belgie, kde by měl dnes absolvovat zdravotní prohlídku a případně podepsat kontrakt.



Začíná druhé kolo jednání o odchodu Jana Poláka do Anderlechtu Brusel. Záložník německého Norimberku včera odcestoval do Belgie, kde by měl dnes absolvovat zdravotní prohlídku a případně podepsat kontrakt. O českého reprezentanta se Anderlecht Brusel zajímal už začátkem července. Tehdy se však Polák rozhodl, že zůstane v Norimberku. "Německá liga je o něco kvalitnější," vysvětloval tehdy šestadvacetiletý záložník. Jenže Anderlecht o Poláka patrně moc stojí. Podle německého magazínu Kickeru nabídl nyní belgický mistr za hráče, jenž má v Norimberku smlouvu do roku 2009, 3,5 milionů euro (v přepočtu zhruba 98 milionů korun). Na tuhle částku by se možná nechal bavorský klub zlákat. Poláka kupoval z Liberce před dvěma roky za 1,5 milionů euro. Sám hráč se včera nechtěl k případnému transferu vyjadřovat. "Za chvíli s Honzou odlétáme z Norimberku do Bruselu. Tam by měl zítra podstoupit zdravotní prohlídku a pak bude následovat finální jednání," oznámil včera odpoledne hráčův manažer Pavel Paska. Podle jeho vyjádření se dalo poznat, že nyní je přestup Poláka pravděpodobnější než před měsícem, kdy se Anderlecht ozval poprvé. Polák sice tehdy oznámil, že by rád zůstal v Německu, ovšem nijak ho netěšilo, jak nepravidelně a na jakých místech za Norimberk v minulé sezoně hrál. "Nastupoval jsem na krajích a já se lépe cítím ve středu zálohy," připomněl. Navíc bavorský klub, v němž působí i další Češi Tomáš Galásek a Marek Nikl, v létě angažoval čtyři nové záložníky. "Ale konkurence se nebojím, ta naopak musí každého motivovat," prohlásil začátkem července Polák. Norimberk se chystá v nové sezoně na Pohár UEFA, ale s Anderlechtem by si mohl zahrát bývalý záložník Brna a Liberce vyšší soutěž. Belgický celek se totiž ve třetím předkole Ligy mistrů zkusí probojovat do základní skupiny. V Anderlechtu působí český brankář Daniel Zítka, v minulosti za klub nastupoval například rekordman v počtu vstřelených gólů za národní tým Jan Koller.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud