2. srpna 2007 • 00:00

Baník a Parma se dohodly!

Autor:
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup ostravského brankáře Radka Petra do italské Parmy je téměř dotažen. Kluby se předběžně dohodly, s přesunem na Apeninský poloostrov souhlasí i hráč.



Přestup ostravského brankáře Radka Petra do italské Parmy je téměř dotažen. Kluby se předběžně dohodly, s přesunem na Apeninský poloostrov souhlasí i hráč. Dolaďují se jen detaily. Stříbrného medailistu z juniorského světového šampionátu dvacetiletých navíc v Itálii čekají zdravotní testy. Pro Petra je už v Parmě připravená čtyřletá smlouva. "Ano, to mohu potvrdit. Ještě je však potřeba doladit technickou stránku věci," uvedl David Nehoda, hráčův manažer. Stejně to vidí i zástupci ostravského klubu. "Potřebujeme jen poslední signál. Věřím, že to stoprocentně dotáhneme. Nepředpokládám, že by nastala ještě nějaká komplikace. Všechny tři strany, tedy oba kluby i hráč, se vším souhlasí. Řekl bych to tak, že je napsaná věta a chybí jen tečka," sdělil Sportu Werner Lička, generální manažer Baníku. Výše odstupného nebyla specifikována, ovšem částka se odhaduje na deset milionů korun. Krnovský odchovanec zamíří do italské Serie A bez jediného ligového startu. Nastupoval jen za rezervu Baníku, jaro odchytal v Mutěnicích v MSFL. Na mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě, kde Češi získali stříbrné medaile, byl brankářskou jedničkou týmu. Pozornosti skautů evropských celků tak neunikl... V Parmě, která se v minulé sezoně do posledních kol úspěšně rvala o záchranu v lize, to však dvacetiletý brankář nebude mít jednoduché. V prvním týmu jsou momentálně tři brankáři; osmatřicetiletý Luca Bucci, osmnáctiletý Eros Corradini a jednadvacetiletý Fabio Virgili.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud