3. srpna 2007 • 00:00

Poláka láká Liga mistrů!

Autor: Sport
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Polák přestoupil do Anderlechtu. S belgickým mistrem podepsal čtyřletou smlouvu, nový klub za něj podle odhadů vyplatil téměř sto milionů korun.



Záložník Jan Polák přestoupil z Norimberku do Anderlechtu. S belgickým mistrem podepsal čtyřletou smlouvu, nový klub za něj podle odhadů vyplatil téměř sto milionů korun. Šestadvacetiletý reprezentant po pohovoru s koučem věří, že se prosadí do základní sestavy.


Ještě před měsícem jste říkal, že chcete zůstat v Německu, protože bundesliga je kvalitnější než belgická nejvyšší soutěž. Proč ten obrat? Není to cesta dolů? "Přemýšlel jsem o té nabídce a nakonec jsem se rozhodl, že na ni kývnu ze tří důvodů. Zaprvé v Norimberku mě trenér stavěl na kraj a já jsem spokojenější ve středu zálohy. Zadruhé, Anderlecht se pere o účast v Lize mistrů, což mě strašně láká, a zatřetí každým rokem hraje o mistrovský titul. Ten tlak je tu zákonitě vyšší a jenom člověk, který hraje pod tlakem, může jít nahoru. Co je v Česku Sparta, je v Belgii Anderlecht. Myslím, že jsem udělal dobře." Jak dlouho jste nabídku zvažoval? "Tak dva, tři týdny. Chtěl jsem nejdřív v klidu zaplout do přípravy v Norimberku. Ale oni mě tady v Bruselu moc chtěli, přesvědčovali mě a jejich nabídka nakonec odpovídala tomu, co jsem si představoval." Konzultoval jste nabídku s hráči, kteří v Anderlechtu působili či působí? "Mluvil jsem s Jendou (Kollerem). Říkal mi, že Brusel jako město je super a v samotném klubu pozitiva výrazně převažují. Taky jsem se tu potkal Dana Zítku (brankář Anderlechtu), který říkal, že mi se vším pomůže." S trenérem Brücknerem jste se o přestupu bavil? "Nebavil, ale myslím, že když budu pravidelně hrát na místě, které mi vyhovuje, že mi to jenom prospěje. V tom bych problém neviděl." Podepsal jste na čtyři roky. Není to příliš dlouhý kontrakt? "V Německu jsem měl taky čtyřletou smlouvu a po dvou letech jsem pryč. Takhle je to lepší - jistota pro klub, který za mě vyplatil slušné peníze, i pro mě. Takto mám garantované čtyři roky." Bavil jste se už s trenérem Frankem Vercauterenem? "Krátce. Pak jsem dostal volno a vracím se až v neděli večer. V pondělí ráno se hlásím na prvním tréninku." Stihl vám říct, jestli s vámi počítá do základní sestavy? "Co jsme se tak bavili, tak věřím, že budu hrát. Konkurenci respektuju, ale chci hrát v základu." Jaké jsou vaše první dojmy? "Že takovou prohlídku jako já neměl snad ani Rosa (Tomáš Rosický) v Arsenalu. Trvala pět hodin a kontrolovali úplně všechno - běhal jsem na pásu, měřily mi laktáty, EKG, dělal jsem silové testy, odebírali mi krev, prohlíželi plíce, hodinu a půl jsem strávil na rentgenu. Jestli je něco, co nemám zrentgenované, tak bych se divil. Nakonec jsem za to ale rád, protože doktor byl spokojený, což znamená, že jsem naprosto zdravý. To není špatné vědět." Už jste zmínil, že Anderlecht bude hrát o Ligu mistrů. Ve třetím předkole vám může los přihrát Spartu, a případně také Slavii, pokud postoupí. Přál byste si je? "Jé, to vám ani neřeknu. Ale když se jedná o Ligu mistrů, musí jít city stranou. V každém případě by to bylo hrozně těžké. Jenže to se týká všech soupeřů."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud