3. srpna 2007 • 00:00

Slavia v televizi nebude

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví fanoušci budou moci sledovat odvetný zápas Slavie ve druhém předkole Ligy mistrů pouze v hledišti strahovského stadionu.



Fotbaloví fanoušci budou moci sledovat odvetný zápas Slavie ve druhém předkole Ligy mistrů pouze v hledišti strahovského stadionu. Vedení pražského klubu dnes oznámilo, že po zvážení nabídek České televize i zahraničních stanic se rozhodlo, že se přímý přenos z utkání vysílat nebude. Žádná z televizí nepřenášela ani první zápas, který skončil bezbrankovou remízou. "Myslíme si, že ocenění televizních práv z tohoto souboje není adekvátní jménu Slavie. Peníze, které bychom utržili, jsou z našeho pohledu nedostatečné," řekl ČTK ředitel Slavie Petr Doležal. "Navíc jsme názoru, že by tento zápas měl být případně vysílán minimálně na ČT2 a nikoliv jen na ČT4. Nabyl jsem dojmu, že šéfovi sportu ČT panu Černému to vůbec nevadí," uvedl Doležal. Vedoucí sportovní redakce ČT Otakar Černý vidí situaci jinak. "Pan Doležal mi volal a řekl, že pro mě má smutnou zprávu. Já mu řekl, že je to spíše smutná zpráva pro diváky, hlavně pro příznivce Slavie. Česká televize se bez toho přenosu obejde, ale divák ne," řekl Černý s tím, že už nemá zájem pokračovat se šéfem Slavie v komunikaci. Představitelé českého vicemistra počítají s tím, že bez televizního přenosu dorazí na středeční utkání větší návštěva. "Když nám televize nic nepřinese, tak budu raději, aby divák přišel do hlediště fandit. Bohužel příznivci Slavie nepochopili naši filozofii. V letní přestávce přišlo do Slavie deset hráčů a musíme je nějak zaplatit, ti fotbalisté něco stojí a příznivci by to měli pochopit," prohlásil Doležal. Krok Slavie se však nelíbí ani firmě Fortuna, která se stala právě pro pohárové zápasy hlavním partnerem klubu. "Velmi nás to mrzí, ale ani z pozice hlavního partnera nejsme schopni ovlivnit, aby se přenos uskutečnil. Je to jeden z prvních velkých zápasů sezony a fanoušci o něj budou ochuzeni," řekl mluvčí sázkové kanceláře Tomáš Grombíř.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud