8. srpna 2007 • 00:00

O Ligu mistrů bez Čechů v Maďarsku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí předkolo Ligy mistrů není výhradní záležitostí českých fotbalistů v českých klubech. Jejich krajané nastupují i jinde v Evropě. V Maďarsku si ale evropské poháry již nezahrají.



Do třetího předkola fotbalové Ligy mistrů nepostoupili z českých vyslanců pouze trenér maďarského Debrecínu Miroslav Beránek a jeho svěřenec Patrik Gedeon, kteří nepřešli přes švédský Elfsborg. Již v úterý si pak postup zajistila Kodaň s Liborem Sionkem. Dále jde naopak trio Vratislav Lokvenc, Patrik Ježek, Karel Piták, jejichž Salcburk si bez problémů poradil s lotyšským Ventspilsem. V posledním předkole prestižní evropské soutěže se utká se Šachtarem Doněck s Tomášem Hübschmanem v sestavě. Salcburk přešel přes Ventspils především díky záložníkovi Aufhauserovi, který se postaral o čtyři z celkových sedmi branek svého týmu v tomto dvojzápase. V dnešní odvetě pak v základní sestavě nastoupili Lokvenc a Ježek, který byl vystřídán v 71. minutě. Pitáka trenér Trapattoni šetřil. V základu se objevil i Hübschman, který se tak podílel na výhře Šachtaru 2:1 nad Pjunikem Jerevan. O branky se postarali stejně jako před týdnem Brandao a Gladkyj. V jednoznačnou záležitost proměnili své duely 2. předkola fotbalisté Rosengborgu Trondheim, kteří rozstříleli kazašskou Astanu a postoupili s celkovým skóre 10:2. Doma dnes vyhráli 7:1. O tři branky se postaral útočník Burkiny Faso Abdou Traoré, další dvě přidal jeho krajan Yssouf Koné, který se trefil již v první minutě. Jeden gól vítězů vstřelil také slovenský reprezentant Marek Sapara. Naopak jen díky brance ze hřiště soupeře postoupili fotbalisté Crvené Zvezdy Bělehrad přes Levadiu Tallinn. Srbský celek totiž po domácí výhře 1:0 dnes v Estonsku prohrál 1:2. Jedinou branku Bělehradu vstřelil v 37. minutě černohorský reprezentant Burzanovič a postaral se tak o postup svého klubu. Crvena Zvezda se o účast v základních skupinách Ligy mistrů utká se skotským týmem Glasgow Rangers.


Výsledky - 2. předkolo: Rosenborg Trondheim - Astana (Kaz.) 7:1 (4:1)
Branky: 17., 49. a 53. Traoré, 1. a 33. Koné, 7. Iversen, 62. Sapara - 22. Sučkov. První zápas 3:1, postoupil Trondheim. Salcburk - Ventspils (Lot.) 4:0 (1:0)
Branky: 10. Aufhauser, 48. Dudič, 78. Ilič, 90.+2 Leitgeb. První zápas 3:0, postoupil Salcburk. FK Sarajevo - Genk 0:1 (0:0)
Branka: 57. Mikulič. První zápas 2:1, postoupilo Sarajevo. Steaua Bukurešť - Zaglebie Lubin (Pol.) 2:1 (1:1)
Branky: 38. Nicolita, 82. Zaharia - 29. Stasiak. První zápas 1:0, postoupila Steaua. Šachtar Doněck - Pjunik Jerevan 2:1 (1:1)
Branky: 41. Brandao, 49. Gladkyj - 32. Karabagtsjan. ČK: 52. Edigarjan (Jerevan). První zápas 2:0, postoupil Šachtar. IF Elfsborg (Švéd.) - Debrecín (Maď.) 0:0
ČK: 88. Koemaha (Debrecín). První zápas 1:0, postoupil Elfsborg. Šerif Tiraspol - Besiktas Istanbul 0:3 (0:0)
Branky: 57. a 68. Bobo, 90. Avci. ČK: 26. Mamah (Šerif). První zápas 0:1, postoupil Besiktas. BATE Borisov (Běl.) - Hafnarfjördur (Isl.) 1:1 (0:1)
Branky: 90. Platanov - 33. Gudmundsson. ČK: 41. Radzionov - 42. Helguson. První zápas 3:1, postoupil Borisov. Levadia Tallinn - Crvena Zvezda Bělehrad 2:1 (1:1)
Branky: 34. Malov, 68. Nahk - 37. Burzanovič. První zápas 0:1, postoupila Crvena Zvezda.

Dvojice v 3. předkole: Sparta Praha - Arsenal, Ajax Amsterodam - Slavia Praha, Spartak Moskva - Celtic Glasgow, Werder Brémy - Dinamo Záhřeb, Fenerbahce Istanbul - Anderlecht Brusel, Toulouse - Liverpool, Benfica Lisabon - FC Kodaň, Lazio Řím - Dinamo Bukurešť, FC Sevilla - AEK Atény, Glasgow Rangers - Crvena Zvezda Bělehrad, FC Curych - Besiktas Istanbul, Valencie - IF Elfsborg (Švéd.), FK Sarajevo - Dynamo Kyjev, BATE Borisov (Běl.) - Steaua Bukurešť, Tampere United (Fin.) - Rosenborg Trondheim (Nor.), Salcburk - Šachtar Doněck.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud