16. srpna 2007 • 00:00

Bílek: Výsledek je velmi krutý

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Sparty Michal byl s výkonem svých svěřenců v souboji s Arsenalem spokojený a lituje výsledek, jakým utkání skončilo. Zároveň přiznal, že postup bude velmi obtížný.



Trenér fotbalistů pražské Sparty Michal Bílek považuje středeční prohru v zápase 3. předkola Ligy mistrů s londýnským Arsenalem za velmi krutou. Letenští podle něj podali vynikající výkon, ovšem po domácí porážce 0:2 již budou mít boj o postup do hlavní soutěže velmi těžký. "Je to obrovská škoda, protože hlavně v prvních šedesáti minutách jsme podali vynikající výkon a i v dalším zbytku zápasu mužstvo pracovalo podle představ. Ten výsledek je pro nás velmi krutý," řekl Bílek na dnešní tiskové konferenci. "Prohráli jsme 0:2 doma, takže postup je nyní hrozně těžký. Oni jsou doma velmi silní. Bude tam vyprodáno, jako na každý zápas, a fanoušci je poženou za postupem," dodal. Boj o základní skupinu Ligy mistrů sice Bílek ještě úplně nevzdává, ale ví, že pokud chce pomýšlet na postup, bude muset Sparta proměňovat brankové šance. "Budeme chtít hrát tak, abychom branku dali. Máme útočnou sílu a i v tomto zápase jsme měli několik brankových příležitostí. Šance si vytváříme, bohužel ta střelecká potence není taková. Je potřeba začít střílet branky," konstatoval. Dalším rozdílem ve hře Sparty a Arsenalu se zdála být fyzická kondice, ale Bílek odmítl, že by v tomto směru měli jeho svěřenci nedostatky. "Po fyzické stránce jsme velmi dobře připravení. Proti takovému soupeři, který je velmi dobře technicky vybaven a dokáže dlouho držet míč, hráči běhají bez míče a pak síly samozřejmě odcházejí," řekl Bílek důrazně. "Neřekl bych, že jsme odešli fyzicky. Jen jsme tam měli hluchou desetiminutovku, kdy nám vázla kombinace a ztráceli jsme balony. Pak jsme se nadřeli, abychom je získali zpět," uvedl. Prohlásil, že důležitým momentem utkání byla vítězná branka Fabregase. "To nás nahlodalo a pak bylo těžké se zvedat. Tuhle pasáž jsme nezvládli, protože tam bylo moc zbytečných ztrát míčů," uvedl Bílek, který litoval hlavně chyby Pavla Horvátha před prvním gólem. "Takováhle chyba se nesmí stát u nikoho. V době, kdy jsme šli dopředu, přišla špatná rozehrávka do středu, kterou soupeř potrestal. Ale i přes tu Horváthovu chybu jsme mohli brance zabránit," řekl. Ještě více však Bílek litoval druhé branky v podání Hleba, který skóroval v nastavení po rychlém brejku. "To je situace, která se nesmí stát. Kopali jsme roh a chtěli jsme vyrovnat. Hráči ale byli v postavení, že měli rychlému protiútoku zabránit. Situaci jsme vyloženě nezvládli a kvůli tomu naše vyhlídky do odvety nejsou moc příznivé," uvedl kouč. Podle Bílka je nyní atmosféra v kabině úměrná výsledku. "Všichni viděli, že jsme měli na lepší výsledek. O to větší zklamání to je," řekl Bílek s tím, že dnes zápas s hráči ještě rozebere a pustí jim záznam. "Od zítřka už ale budeme myslet na ligový zápas se Zlínem," dodal kouč.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud