17. srpna 2007 • 00:00

Rakušané přijedou bez kapitána

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva a půl roku nevynechal ani jeden zápas národního mužstva, ale když přišlo středoevropské derby s českými fotbalisty musí se Rakušan Andreas Ivanschitz jenom dívat na televizi.



Rakouští fotbalisté nastoupí k přípravnému utkání proti České republice příští středu ve Vídni bez svého kapitána Andrease Ivanschitze. Záložník Panathinaikosu Atény kvůli zranění chybí v nominaci, kterou dnes zveřejnil trenér Josef Hickersberger. Jediným nováčkem je dvacetiletý útočník Werderu Brémy Martin Harnik. Ivanschitz za dva a půl roku nevynechal ani jeden z dvaceti mezistátních zápasů. Na začátku srpna si však vážně poranil koleno a bude dva měsíce mimo hru. Všechny ostatní opory bude mít trenér k dispozici. Ve výběru je i útočník s bosenskými kořeny Sanel Kuljic z Austrie Vídeň, který dal ve čtvrtek v Poháru UEFA Jablonci dva góly. Král střelců z roku 2006 je po návratu ze švýcarské ligy opět při chuti. V šesti ligových zápasech se trefil čtyřikrát. Pro Rakušany je zápas s českými fotbalisty pokračováním přípravy na mistrovství Evropy, jehož jsou spolupořadatelem. Letos ještě ani jeden z pěti zápasu nevyhráli. Na kontě mají remízy s Maltou, Ghanou a Paraguayí a prohry 0:1 ve Francii a doma se Skotskem.


Rakouská nominace: Brankáři: Jürgen Macho (Kaiserslautern, 11 mezistátních zápasů/0 branek), Alexander Manninger (Siena, 21/0), Helge Payer (Rapid Vídeň, 12/0)
Obránci: Christian Fuchs (Mattersburg,9/0), Martin Hiden (Rapid, 42/1), Andreas Ibertsberger (Freiburg, 10/1), Markus Katzer (Rapid/9/0), Jürgen Patocka (Rapid, 1/0), Sebastian Prödl (Sturm Graz, 2/0), Joachim Standfest (Austria, 21/1), Martin Stranzl (Spartak Moskva, 39/2)
Záložníci: Rene Aufhauser (Salcburk, 41/9), Christoph Leitgeb (Salcburk, 11/0), Michael Mörz (Mattersburg, 7/0), Thomas Prager (Heerenveen, 9/1), Klaus Salmutter (Sturm, 1/0), Jürgen Säumel (Sturm, 4/0)
Útočníci: Martin Harnik (Werder Brémy, 0/0), Sanel Kuljic (Austria, 13/2), Roland Linz (Boavista Porto, 25/5).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud