20. srpna 2007 • 00:00

ČMFS musí vrátit Valentovi sto tisíc Kč

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českomoravský fotbalový svaz musí vrátit bývalému majiteli klubu 1. FC Synot Ivu Valentovi stotisícovou pokutu, kterou ho před třemi lety potrestal za korupci.



Českomoravský fotbalový svaz musí vrátit bývalému majiteli klubu 1. FC Synot Ivu Valentovi stotisícovou pokutu, kterou ho před třemi lety potrestal za korupci. Rozhodl o tom obvodní soud pro Prahu 1. O soudním verdiktu informoval mluvčí holdingu Synot Jiří Hrabovský. Valenta tvrdí, že svaz neměl právo ho trestat, což začátkem srpna potvrdil Nejvyšší soud, když zamítl dovolání ČMFS. Představitelé svazu s tím nesouhlasí a podali ústavní stížnost. Nicméně Valenta nyní slaví další úspěch. Obvodní soud pro Prahu 1 rozhodl, že ČMFS je povinen do tří dnů od nabytí právní moci rozsudku uhradit Valentovi částku 100 tisíc korun, včetně 2,5 procenta úroku z prodlení od 1. srpna 2006 do zaplacení. Navíc musí svaz uhradit soudní výlohy ve výši 27.740 korun. Valenta byl v červenci 2004 disciplinární komisí svazu potrestán nejen pokutou, ale také dvouletým zákazem činnosti ve fotbale. U odvolací komise neuspěl a rozhodl se bojovat u soudu. Argumentoval vždy tím, že ho svaz nemůže trestat, protože není jeho členem, a u soudů opakovaně uspěl. Valenta je nicméně stále obžalován z návodu k podplácení. Loni v lednu byl okresním soudem v Kroměříži uznán vinným a potrestán pokutou 300 tisíc korun. Krajský soud kvůli procesním nedostatkům vrátil případ zpátky do Kroměříže a jednání bude pokračovat v září.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud