21. srpna 2007 • 00:00

Brückner se kritice od Boleslavi usmívá

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Karel Brückner před odletem k přátelskému zápasu v Rakousku označil kritiku ze strany Mladé Boleslavi za úsměvnou. Ve Vídni se hlavně chystá pracovat na zlepšení útočné fáze hry.



Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner se před odletem k přátelskému zápasu v Rakousku příliš nechtěl zabývat kritikou ze strany Mladé Boleslavi, pouze ji označil za úsměvnou. Vedení středočeského klubu si na Brücknera stěžovalo v souvislosti s dodatečnou nominací svého záložníka Marka Matějovského za zraněného Tomáše Rosického. Ředitel klubu Jaromír Šeterle dokonce trenéra v dnešním tisku obvinil z toho, že lže a že je nekompetentní pro svůj post. "Těmto názorům, invencím nebo arogancím se lze jen pousmát. Je to hloupost," řekl Brückner lakonicky před odletem do Vídně. Klubu se nelíbí, že byl Matějovský dodatečně povolán do reprezentace, přestože ještě v pondělí hrál ligový zápas a svazové vedení údajně slíbilo, že ho na Rakousko zvát nebude. Brückner však v pondělí záložníka povolal jako náhradu za zraněného Rosického. Sám Matějovský spor příliš komentovat nechtěl. "Nijak bych to nedramatizoval. Já jsem rád, že tady mohu být. Každá pozvánka mě potěší," uvedl úřadující Král ligových trávníků. Se zvýšeným zatížením se prý vyrovná. "Únava tam určitě bude, ale budu se snažit připravit tak, abych alespoň část zápasu odehrát mohl," řekl Matějovský. Sám nevěří, že by proti Rakousku strávil na hřišti více než jeden poločas. V reprezentaci bude mít nyní možnost trochu zapomenout na výsledky Boleslavi, které se nevydařil vstup do sezony. Třetí tým minulého ročníku totiž prohrál 0:1 s Žižkovem a Olomoucí a v Jablonci remizoval 1:1. Po třech kolech tak má na kontě jediný bod. "Se vstupem do soutěže určitě spokojení nejsme. Ale včera jsme na vítězství měli a náš výkon naznačil, že máme na to hrát výše," řekl Matějovský.


Brückner chce ve Vídni pracovat na zlepšení útoku
S cílem zlepšit útočnou hru odletěla česká fotbalová reprezentace do Vídně k přátelskému utkání s Rakouskem. Na palubu letadla nasedlo všech osmnáct nominovaných fotbalistů včetně mladoboleslavského záložníka Marka Matějovského, který byl dodatečně povolán po zranění kapitána Tomáše Rosického. "Budeme chtít více preferovat útočnou fázi, která nám v posledních zápasech více méně pokulhávala," řekl novinářům na ruzyňském letišti trenér Karel Brückner. Reprezentačního kouče by potěšilo, kdyby se v zápase ukázala i jiná pozitiva. "Za to bych byl rád. Bez ohledu na to, že máme různé handicapy třeba v podobě toho, že několik hráčů neodehrálo jediné mistrovské utkání," uvedl Brückner s tím, že se nebojí ani negativních okamžiků. "Pokud se něco takového objeví, tak by to mělo být ponaučení, aby se to pak nestalo v následném důležitém utkání s Irskem," dodal. V utkání s Rakouskem by měli dostat prostor všichni nominovaní hráči. "Už jsme nominaci skládali s tím, že se budou moci prostřídat. Musíme také brát ohled na zátěž, jelikož hráči kromě lig hrají také třeba předkolo Ligy mistrů," potvrdil Brückner. "David Jarolím pak hned v pátek hraje mistrovské utkání," dodal. Zatím není jisté, kdo přivede mužstvo do zápasu jako kapitán. Obvyklý vůdce Rosický je zraněný, a tak by se mělo dostat na jednoho z dvojice zástupců obránce Tomáše Ujfalušiho či brankáře Petra Čecha. "Ještě nevím, který z nich to bude. Oni se kluci nějak dohodnou," usmíval se Brückner těsně před tím, než nasedl do letadla.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud