Neuznaný gól Olomouce byl prý regulérní | iSport.cz
21. srpna 2007 • 00:00

Neuznaný gól Olomouce byl prý regulérní

Autor: ČTK
Daniel Mariano Bueno
TOP VIDEA
SE SIMONOU: Martin Erat a brněnský hantec. Co je to paluša či hrnót krtkem? SE SIMONOU: Martin Erat a brněnský hantec. Co je to paluša či hrnót krtkem?
TOP momenty extraligy: Manévry v Litvínově a Pardubicích nebo pocta Leškovi TOP momenty extraligy: Manévry v Litvínově a Pardubicích nebo pocta Leškovi
VŠECHNA VIDEA ZDE

Branka olomouckého fotbalisty Buena v poslední minutě duelu třetího kola první ligy na hřišti Bohemians 1905 měla platit.



Branka olomouckého fotbalisty Buena v poslední minutě duelu třetího kola první ligy na hřišti Bohemians 1905 měla platit. Řekl to předseda svazové pravidlové komise Jiří Kureš. Podle něj asistent rozhodčího Ivo Chytil pochybil, když brazilskému fotbalistovi odmával ofsajd a Sigmu tak připravil o vítězný gól. Chytila tak podle všeho čeká omezení delegace na několik zápasů, o jeho trestu rozhodne komise rozhodčích, která by měla zasedat příští čtvrtek. Podle Kureše byl Buenův gól regulerní, o ofsajd se prý jednat v žádném případě nemohlo. "Asistent udělal chybu, když mával ofsajd Hartigovi. Ten sice byl v ofsajdovém postavení, ale nijak hru ani soupeře neovlivňoval, protože byl od míče daleko. Bueno v ofsajdu vůbec nestál, proto jeho branka měla platit," řekl Kureš. Dodal, že asistent Chytil měl se zvednutím praporku počkat až do dokončení akce. Pokud by se do ní Hartig, který nabíhal před branku z pravé strany, nakonec zapojil, musel by už asistent ofsajd signalizovat. Kureš nesouhlasil ani s názorem, že gól Buena neměl platit proto, že brazilský středopolař v olomouckých službách ještě několik okamžiků před svojí brankou stál v ofsajdu a pak prý měl těžit ze svého postavení. "To je chybný výklad pravidel. Bueno byl v době křížného centru za obranu sice v ofsajdovém postavení, ale to není ofsajd, protože zase hru nijak neovlivňoval. A jakmile se dostal k míči na druhé straně jeho spoluhráč Janotka, tak se veškerá ofsajdová postavení ruší a vyhodnocuje se nová situace," vysvětlil Kureš. Pochvalu si podle něj naoapak zaslouží Chytil za vyhodnocení situace z prvního poločasu, kdy sice útočníka Bohemians Milana Škodu zastavil jeden z olomouckých obránců v pokutovém území faulem, ale Chytil si prý správně všiml, že Škoda byl ještě před osudným střetem v těsném ofsajdu. "Prvně byl ofsajd a až pak faul a pokaždé se posuzuje první přestupek. Takže tady bylo vše v pořádku a Bohemians nebyli poškozeni," dodal Kureš.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud