17. ledna 2015 • 15:40

Bohemians hráli s Táborskem 2:2, Ostrava porazila Brno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians remizovali v utkání zimní Tipsport ligy s druholigovým Táborskem 2:2, když po změně stran dotáhli dvoubrankovou ztrátu. V tabulce skupiny A se tak udrželi na prvním místě a k postupu do semifinále by obhájcům celkového prvenství mohla stačit i remíza v závěrečném utkání s Mostem.



Ve skupině D má překvapivý postup na dosah Zlín, který dnes zdolal Brno 2:1 a udržel neporazitelnost. V tabulce má sedm bodů a o postup ho může připravit jen Olomouc, pokud v úterý zvítězí nad Ostravou o tři a více gólů.

Bohemians měli v první půli s předním celkem druhé nejvyšší soutěže a jedním z kandidátů na postup velké problémy. Táborsko si aktivním napadáním vytvářelo tlak a dvěma rychlými akcemi pokořilo obranu Klokanů. Nejprve Tusjakův centr využil Džafič, dvě minuty nato se za obranu dostal Strnad a chladnokrevně zakončil.

Hráči Bohemians 1905 dotahovali dvougólové manko, s Táborskem remizovali 2:2
Video se připravuje ...

Do druhé půle však Bohemians po vystřídání nastoupili výrazně aktivněji. Nejprve snížil Mikuš, s jehož střelou z dálky si brankář Kudrna neporadil, a o vyrovnání se dorážkou postaral Rada.

"Byly to dva rozdílné poločasy. V prvním nám chyběla agresivita, pohyb útočníků. Soupeř tak držel kompaktní blok a my se nemohli prosadit. S prostřídáním jsme dostali na hřiště agresivitu a pohyb, kolmou hrou jsme dostávali soupeře pod tlak a zaslouženě vyrovnali. V závěru jsme mohli při troše štěstí skóre i otočit," řekl na tiskové konferenci asistent trenéra Bohemians Dalibor Slezák. "Rozdíl byl v práci útočníků," dodal.

Bohemians v utkání testovali sedmadvacetiletého kamerunského levého záložníka Yannicka Mbengonoa, který má za sebou působení v maďarské lize v dresech Debrecínu a Honvédu. Naposledy hrál v thajské lize. "Těžko se hodnotí, když jsme ho viděli jen jeden poločas. Ale já od něj očekával více. Působil hodně nesourodě," dodal Slezák.

Hradec opět potvrdil zlepšenou formu a po Mladé Boleslavi si vyšlápl i na Varnsdorf usilující o postup do nejvyšší soutěže. Východočeši měli několik šancí, ale uspěl jen jednou, když v 36. minutě dostal Hradec výhodu pokutového kopu a útočník Vaněček nezaváhal.

Za Hradec nastoupil i testovaný korejský stoper Čung Čchol-Un a také posila do útoku Petrus, který se dostal i do velké šance, ale brankář ho vychytal.

Mladá Boleslav byla proti Pardubicím blízko výhře, když Ščuk se Štohanzlem odpověděli na vedoucí gól soupeře, jenže pět minut před koncem svěřenci trenéra Karla Jarolíma neubránili brejk a Klátil zařídil konečnou remízu.

Fotbalová Tipsport liga

Skupina A (Praha-Vyšehrad)

Bohemians Praha 1905 - Táborsko 2:2 (0:2)
Branky: 63. Mikuš, 77. Rada - 35. Džafič, 37. Strnad.

Skupina B (Praha - Vyšehrad)

Viktoria Žižkov - Vlašim 2:1 (0:0)
Branky: 48. a 76. Hejný - 75. Kučera. ČK: 83. Peterka (Žižkov).

Skupina C (Mladá Boleslav)

Hradec Králové - Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 36. Vaněček z pen.

Pardubice - Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 19. Fikejz, 85. Klátil - 24. Ščuk, 83. Štohanzl.

Skupina D (Olomouc)

Zbrojovka Brno - Zlín 1:2 (1:1)
Branky: 41. Klán - 17. Poznar, 88. Holík.

Ostrava - Zbrojovka Brno 3:2 (0:2)
Branky: 59. Zapata, 67. Mehanovič, 71. Holzer - 3. Hyčka, 31. Jugas.

Utkání sledovali i Pavel Hoftych a Karel Krejčí
Utkání sledovali i Pavel Hoftych a Karel Krejčí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud