24. srpna 2007 • 00:00

Vítězové pohárů by mohli do LM

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise, kterou založil šéf UEFA Michel Platini, připravuje změny v evropských pohárových soutěžích. Pro vítěze Poháru ČMFS by tak svitla naděje zahrát si Ligu mistrů.



Vítěz Poháru ČMFS by mohl v blízké budoucnosti bojovat o účast v Lize mistrů. Vedení Evropské fotbalové unie UEFA zvažuje, že prestižní soutěž otevře i pro vítěze národních pohárů. Podle návrhu, kterým se bude unie zabývat příští týden, by měli vítězové pohárů ze zemí, které figurují do 16. místa v žebříčku UEFA, hrát vlastní kvalifikaci. České republice patří v současnosti 13. místo. "Dvě kola by se hrála tradičním způsobem doma-venku a čtyři poslední celky by šly přímo do základních skupin," citovala agentura Reuters svůj zdroj z vedení UEFA. Pokud by si vítěz poháru zajistil postup do Ligy mistrů díky umístění v lize, místo v kvalifikaci by nepřešlo na poraženého finalistu, ale na následující celek v tabulce. Návrh je výsledkem práce zvláštní komise, kterou založil nový šéf UEFA Michel Platini. Ten už před volbami prohlašoval, že chce dát šanci získat miliony z Ligy mistrů i jiným klubům, než jen silným celkům z Anglie, Itálie, Španělska. "Není to velká revoluce, ale osvěží to soutěž. Tradiční kluby ze Švédska či České republiky by měly větší šanci proniknout mezi elitu," řekl zdroj agentuře Reuters.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud