27. srpna 2007 • 00:00

Puerta stále v kritickém stavu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Sevilly Antonio Puerta, jenž dvakrát zkolaboval během sobotního ligového utkání proti Getafe, je stále v kritickém stavu.



Fotbalista Sevilly Antonio Puerta, jenž dvakrát zkolaboval během sobotního ligového utkání proti Getafe, je stále v kritickém stavu. Dnes, zhruba 36 hodin po jeho hospitalizaci, to uvedli na tiskové konferenci lékaři v sevillské nemocnici. Dvaadvacetiletý záložník zůstává na jednotce intenzivní péče, dýchá s pomocí přístrojů a je pod sedativy. "Zástava srdce byla způsobena opakovanou ventrikulární arytmií. Tu máme nyní pod kontrolou pomocí léků," uvedli lékaři. "Situace je stále kritická. Následkem zástavy srdce může být i poškození mozku," prohlásili lékaři, kteří se nechtěli pouštět do spekulací ohledně vývoje Puertova zdravotního stavu. "Je příliš brzo na prognózy," řekli na adresu hráče, jenž si loni odbyl debut ve španělské reprezentaci. Dvaadvacetiletý Puerta zkolaboval poprvé ve 35. minutě zápasu, když se vracel poklusem k vlastní brance. Poté, co ho lékaři ještě na trávníku ošetřili a zabránili, aby mu zapadl jazyk, zkolaboval mladý hráč ještě jednou v šatně. Doktoři ho museli resuscitovat masáží srdce.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud