25. května 2015 • 04:59

Čech, Gerrard, Xavi i Horváth. SEDM klubových ikon se loučí

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Pavel Horváth, Steven Gerrard i Petr Čech se loučí se svými milovanými klubyPavel Horváth, Steven Gerrard i Petr Čech se loučí se svými milovanými klubyFOTO: koláž iSport.cz

    Sezona velkých loučení. Tak by se mohl směle nazývat ročník 2014/2015 v evropských soutěžích i v české lize. Emotivní rozlučku si totiž užilo hned několik legendárních fotbalistů. Zatímco někteří z nich definitivně končí svoji kariéru, další čeká jen nová štace. Na všech sedm ikon a to, jak se loučily, se podívejte v našem článku.

  • Petr Čech

    Klub: Chelsea

    Český brankář Petr Čech slavil anglický titul se svými dětmi Český brankář Petr Čech slavil anglický titul se svými dětmiFoto Reuters

    Petr Čech zatím oficiálně odchod s Chelsea neoznámil, jasně ale naznačil, že chce jít někam, kde bude pravidelně chytat. A v londýnském klubu je jedničkou Thibaut Courtois. Český brankář má hned několik zájemců v čele s Arsenalem a United.

    Čech si každopádně pravděpodobný konec v Chelsea nemohl přát lepší. Se svým milovaným klubem, ve kterém strávil více než deset let, získal mistrovský titul. A ten se svými spoluhráči i dětmi náležitě oslavil.

  • Steven Gerrard

    Klub: Liverpool

    Legendární liverpoolský fotbalista Steven Gerrard se loučí s Anfieldem. Při utkání s Crystal Palace jej doprovodily na trávník i dcery. Legendární liverpoolský fotbalista Steven Gerrard se loučí s Anfieldem. Při utkání s Crystal Palace jej doprovodily na trávník i dcery.Foto Reuters

    Kdyby to šlo, zůstal by v Liverpoolu navždy. Jenže i Steven Gerrard poznal, že už je čas... Vyprodaný Anfield připravil svému kapitánovi nezapomenutelnou rozlučku. Na hřišti už to tak skvělé nebylo, Liverpool poslední dva zápasy prohrál.

    Gerrard nyní zamíří do americké MLS. Dres LA Galaxy bude teprve druhým, který na sebe oblékne. Tím vyvoleným ale zůstane navždy ten liverpoolský.

  • Xavi

    Klub: Barcelona

    Xavi XaviFoto EPA

    8 ligových titulů, 3 triumfy v Lize mistrů, 2 tituly ve španělském poháru a spousta dalších trofejí. To je Xaviho vizitka v Barceloně, se kterou spojil celou fotbalovou kariéru. Má cenu něco dodávat?

    A to na Xaviho ještě čeká další vrchol, 6. června se Barcelona utká o titul v Lize mistrů. Může tím zkompletovat treble. To by byl pro legendárního záložníka, s nímž se loučil plný Camp Nou, úžasný konec kariéry v Evropě. Po sezoně zamíří do Kataru.

  • Frank Lampard

    Klub: Manchester City

    Frank Lampard Frank LampardFoto Reuters

    Přestože sezonu zakončil v dresu Manchesteru City, napořád bude Frank Lampard spjat s Chelsea. Mimo jiné je právě šestatřicetiletý záložník nejlepším střelcem historie londýnského klubu.

    A fanoušci Chelsea nezapomněli. Po poslední zápase si na svoji ikonu během oslav mistrovského titulu vzpomněli. „Super Frankie“ neslo se stadionem Stamford Bridge. Lampard bude od příští sezony hrát v New Yorku.

  • Didier Drogba

    Klub: Chelsea

    Didier Drogba Didier DrogbaFoto Reuters

    Legendární útočník se loučí s Chelsea již podruhé. Tentokrát ale naposledy. Alespoň v roli hráče. Zatím není jisté, zda bude Drogba pokračovat v kariéře jinde, nebo se stane asistentem Josého Mourinha, jak bylo původně v plánu.

    Ovace si každopádně Drogba užil obrovské. Do zápasu se Sunderlandem nastoupil v základní sestavě i přes zranění s kapitánskou páskou. Když ve 30. minutě střídal, odnesli ho za lajnu jeho spoluhráči. A po zápase, již se zlatou medailí na krku, Drogba řádil.

  • Pavel Horváth

    Klub: Viktoria Plzeň

    Pavel Horváth si po zisku titulu dopřál zasloužené odměny Pavel Horváth si po zisku titulu dopřál zasloužené odměnyFoto ČTK

    I fanoušci v české lize byli svědky velkých rozluček. Jednu velmi emotivní si užil kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth. Jedna z největších osobností českého fotbalu se loučila vysněným způsobem - ligovým titulem.

    Jak je zvykem, Horváth řádil. Už na hrací ploše ochutnával mistrovské pivo, dlouhé oslavy pak následovaly. Plzeňský triumf měl ovšem i trochu smutnou příchuť. Hráči a trenér ho věnovali vážně nemocnému Mariánovi Čišovskému.

  • Jaromír Blažek

    Klub: Vysočina Jihlava

    Jaromír Blažek se rozloučil s domácím publikem před ukončením kariéry Jaromír Blažek se rozloučil s domácím publikem před ukončením kariéryFoto ČTK

    Kariéru ukončila po posledním kole Synot ligy další velká fotbalová osobnost. Brankář Jaromír Blažek, který se stal i přes své začátky ve Slavii legendou konkurenční Sparty. A poslední duel pojal Blažek symbolicky. Udrženou nulou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud