8. června 2015 • 14:26

Mladí sparťané v Berlíně neuspěli. Chuť si spravili díky finále LM

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doma na klasickém hřišti, kde se hraje 11 na 11, nemají konkurenci starší žáci Sparty konkurenci, titul získali s velkým předstihem. Jenže v Berlíně, kde se zúčastnili turnaje v malém fotbale pod názvem Football For Friendship, čtrnáctiletí sparťané narazili a skončili hned v základní skupině.



Hlavní fáze turnaje se konala v areálu Unionu Berlín, na malých hřištích si to rozdalo 24 týmů z různých zemí, hrálo se se šesti hráči v poli plus brankář. Sparta U14 sice rozprášila kazašský Kajrat Almaty 6:1, ale pak prohrála s Crvenou Zvezdou Bělehrad 0:2, takže se do vyřazovacích bojů kvalifikoval srbský tým.

„Nesrovnali jsme se s herním projevem soupeře, který hrál důrazně, jednoduše a účelně. Podle mě se mělo na tak malém hřišti hrát 4+1 a ne 6+1, ale na to se nechceme vymlouvat, pro všechny to bylo stejné,“ uvedl trenér Roman Mrázek.

Velkolepý turnaj, který pořádal jeden ze sponzorů Ligy mistrů Gazprom, v sobotu vyvrcholil finálovým zápasem přímo u Braniborské brány v centru Berlína. Za dohledu ambasadora projektu Franze Beckenbauera, mistra světa Juliana Draxlera či bývalého ukrajinského reprezentanta Anatolije Tymoščuka v něm ve skvělé atmosféře zvítězil rakouský Rapid Vídeň nad švýcarským Curychem 5:2.

Odměnou pro všechny zúčastněné týmy pak byla návštěva večerního finále Ligy mistrů, v němž se na Olympijském stadionu střetla Barcelona s Juventusem (3:1).

„Tohle si vážně budu pamatovat celý život,“ přiznal kapitán sparťanské čtrnáctky Šimon Gabriel.

Vítězem turnaje se stal Rapid Vídeň, který ve finále porazil Curych (5:2).
Vítězem turnaje se stal Rapid Vídeň, který ve finále porazil Curych (5:2).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud