26. července 2015 • 16:46

Generali CEE Cup: Sparta je v semifinále, Bohemka porazila Swansea

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodující zápasy ve skupinách určily postupující semifinalisty na turnaji GENERALI CEE Cup. Sparty se díky hattriku Matěje Pulkraba dostala do semifinále, kde narazí na FK Sarajevo. Ve druhém semifinále se předvedou brazilští hráči z Fluminense proti Pandev Academy.



Bohemka porazila Swansea!

V posledním zápase skupiny D na sebe narazili Bohemians1905 a Swansea City, která v případě vítězství mohla postoupit do semifinále. Do vedení šla však v 8. minutě Bohemka. Ve vápně se nejlépe zorientoval Filip Blecha a přesně zakončil. Na začátku 17. minuty rozjel právě Blecha krásnou akci po křídle, po které následoval zpětný míč na hranici vápna, kde číhal Trampota a dobře umístěnou střelou poslal Klokany do dvoubrankového vedení.

Bohemka předváděla v prvním poločase velmi dobrý výkon. Ve 32. minutě se znovu prosadil Blecha a s vyhlídkami na postup týmu z Walesu to vypadalo bledě. Druhý poločas ale nezačali Klokani šťastně. Po druhé žluté kartě byl vyloučen Vaníček  a na čtyřicet minut oslabil svůj tým. Swansea se konečně dočkala a dokázala vstřelit branku. V 75. minutě snížil Liam Cullen a vykřesal malou naději pro Swansea. Víc ale velšský celek nedokázal.

Bohemians 1905 – Swansea City 3:1
Branky: 8. a 32.  Blecha, 17. Trampota – 75. Cullen

Pulkrab vystřílel Spartě semifinále

Přímý souboj o první místo ve skupině a o postup do semifinále turnaje svedly týmy AC Sparta Praha a Hajduk Split. Úvod utkání se vyvedl lépe pražskému týmu. Sám před gólmanem se objevil Urban, ale na brankáře vyzrát nedokázal. To se povedlo v 19. minutě Matěji Pulkrabovi, který si naběhl na krásně rozehranou standardní situaci a hlavou svou šanci proměnil, 1:0 pro Spartu. O deset minut později šla Sparta do dvoubrankového vedení. Štěpán Urban poslal do vápna nadýchaný centr, který našel Matěje Pulkraba a ten pohodově zvýšil na 2:0. Mladí sparťané svého soupeře k ničemu nepustili, a tak šli do kabin se zaslouženým vedením. Další dobře zahraná standardní situace a pohotové zakončení Pulkraba dosatalo Spartu do vedení o tři branky. Útočník Sparty tím završil hattrick. Průběh utkání zacloumal s nervy Hajduku. V 55. minutě byl vyloučen Antonio Curic po nešetrném zákroku na jednoho z hráčů v rudém. Sparta do konce zápasu utkání kontrolovala a došla si tak pro první místo v tabulce a účast v semifinále. Na Hajdu zbylo místo druhé a boje o 5.–8. místo.

AC Sparta Praha – Hajduk Split 3:0
Branky: 19., 30. a 50.  Pulkrab

Fluminense se dostalo do semifinále

Slovenský Trenčín a brazilské Fluminense se ve vzájemném souboji utkaly o první místo v tabulce.  První poločas byl velmi vyrovnaný, skoro bez vyložených šancí. Z ničeho nic se však ve vápně prosmýkl Denis Jančo, naservíroval míč Patriku Kochanovi a ten poslal AS Trenčín do vedení. Fluminense mohlo odpovědět ve 30. minutě, ale Joao Victor hlavou trefil jen břevno. Hned v úvodu druhého poločasu měl Milan Kvocera obrovskou šanci, ale z malého vápna brankáře Fluminense nepřekonal. Fluminense se celý druhý poločas hnalo za vytouženým postupovým gólem. Hektický závěr zápasu přinesl červenou kartu pro jednoho hráče z Trenčína a dva góly v nastaveném čase pro Fluminense, které díky výhře 2:1 postoupilo do semifinále.

AS Trenčín – Fluminense 1:2
Branky:
23. Kochan – 90. Felipe, 90. Alex

Slavia padla i podruhé

V utkání mezi pražskou Slavii a polským týmem z Krakowa šlo o druhé místo ve skupině. Nezáživnou první půlku obohatil gólem Mikolaj Tracz, který  zakončil rychlý kontr svého týmu a poslal Wislu do vedení 1:0. To bylo z prvního poločasu vše. V druhé půli pokračovaly obě družstva v nastoleném trendu. Slavia sice měla míč častěji na kopačkách, ale k zakončení se vůbec nedostávala.

SK Slavia Praha – Wisla Krakow 0:1

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud