18. května 2016 • 08:00

VIDEO: Světový fotbal – přihrávaná pod provázkem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0

Prudká přihrávka šetří čas, proto je součástí rejstříku dovedností moderního hráče. Ten se ji musí naučit dávat a přijímat. K nácviku slouží tato hra z mexického klubu Cruz Azul.



Na malém hřišti o rozměru 5x12 metrů, které je přepůlené provázkem nebo páskou ve výši 25-35 centimetrů nad zemí, proti sobě bojují dva dvoučlenné týmy. Jejich úkolem je prudkou přihrávkou dostat míč skrz soupeřovo mužstvo za brankovou čáru. Mají k dispozici jen dva doteky – prvním balon od protivníka zachycují a zároveň přihrávají spoluhráči, který druhým dotekem pálí na druhou stranu.

Míč musí jít po zemi, tedy pod provázkem. Body se získávají nejen za to, když se míč dostane za brankovou čáru, ale také pokud balon zůstane po dvou dotecích na polovině přihrávajícího celku, pokud se míč při příjmu zastaví, nebo přihrávka míří za postranní čáry. A samozřejmě také pokud přeletí provázek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud