Richard Šíma
9. listopadu 2016 • 19:58

Fanoušci uvidí bitvu Baníku se Spartou! Předvedou se Baroš či Siegl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona bez tradičního extrazápasu Baníku se Spartou? Neexistuje. V Ostravě nechtějí ani po sestupu Baníku do druhé ligy o lákavé utkání přijít. Baník se Spartě hodlá postavit znovu, byť jen ve formě halového utkání legend. 17. prosince proti sobě v Ostravě postaví baníkovské a sparťanské hvězdy minulosti. Úvodní kolo souboje už včera obstarali Marek Jankulovski s Vratislavem Lokvencem. Vyhrajeme my, prohlásili oba.



Baník se se Spartou střetne i letos, třebaže jen na úrovni zápasu legend. Bude to 17. prosince ojedinělá bitva, protože legendy Baníku a Sparty proti sobě nastupují velmi vzácně. A pozor, účast přislíbily osobnosti první velikosti. Na straně Baníku například Milan Baroš, Marek Jankulovski nebo Radoslav Látal, na straně Sparty Horst Siegl, Jiří Novotný, Vratislav Lokvenc nebo Jozef Chovanec.

„Abych byl upřímný, už jsem ani nedoufal, že si proti Baníku v dresu Sparty ještě někdy zahraju,“ prohlásil včera v Ostravě Vratislav Lokvenc. „Na tyhle zápasy vzpomínám hrozně rád, protože měly vždycky skvělou diváckou kulisu. Když mi asi před půl rokem Milan Baroš řekl, že se něco takového chystá, začal jsem se strašně moc těšit,“ pravil Lokvenc.

Marek Jankulovski ho včera spolu s Horstem Sieglem označil za největší sparťanskou hrozbu své doby. „Ovšem jak vidím, kluci už mají trošičku nadváhu, takže v tomto zápase z nich obavu mít už nebudu,“ šťouchl si Jankulovski do vedle sedícího Lokvence.

„Jakou nadváhu??“ ohradil se Lokvenc. Za nejnepříjemnější baníkovce, proti nimž ve vzájemných duelech stanul, označil Tomáše Řepku a Reného Bolfa. „To byly hodně ostré souboje. Často až na samotné hraně. Bylo dobře, když o rok později přestoupil Tomáš Řepka k nám,“ dodal ještě Lokvenc na adresu někdejšího baníkovce, jenž se stal po přestupu na Letnou kovaným sparťanem a nepřítelem ostravského klubu. Zatímco Bolf se prosincového duelu zúčastní, Řepka nejspíše ne.

Jankulovski srovnal někdejší rivalitu mezi Baníkem a Spartou s tou, která nyní vládne mezi letenským klubem a Viktorií Plzeň. A přidal jeden postřeh. „Ano, my jsme byli rivalové. Ale když jsme se pak sešli v reprezentaci, byli jsme jedna parta. Zatímco dnes je asi jiná doba, když vidím tu rivalitu mezi Plzní a Spartou. Dneska si to kluci na srazech reprezentace asi ještě trochu doříkávají,“ poznamenal vítěz Ligy mistrů z roku 2007.

V debatě obou někdejších hvězd svých klubů padla řeč i na zápasy, které proti sobě oba hráči v dresech Baníku a Sparty odehráli. „Vybavuju si, že jsme na Spartě jednou hráli 1:1 a ten náš gól jsem vstřelil já,“ vzpomněl si Jankulovski. Vítězství Baníku nad Spartou v utkání, jehož by byl přímým aktérem, si však nevybavil žádné.

„Hele, jednou jste na Bazalech vyhráli 4:1,“ zaskočil Jankulovského Lokvenc. Ikona Baníku si na zápas nevzpomněla. „Tehdy jsme byli rádi, že zápas skončil a my mohli odjet pryč,“ doplnil exsparťan, jenž přiznal, že mu stadion na Bazalech nikdy k srdci nepřirostl.

„Když byly Bazaly plné, byla to paráda. Ale jinak u nás byly příjemnější fotbalové stadiony. Třeba v Liberci. Bazaly byly přece jenom takové trochu otevřené,“ vyznal se Lokvenc ke svému vztahu k posvátnému místu všech baníkovců.

Pak Jankulovskému na svém mobilu zmíněný duel vyhledal. A zjistil, že někdejší hráč AC Milán tehdy v sestavě nebyl. „Už vím. Byl jsem tehdy na vojně. Takže jsem si to vítězství neužil. To nevadí, užiju si toho prosincového,“ nenechal si Jankulovski zkazit náladu.

Lokvenc to vidí jinak. „Vyhrajeme o gól a Sparta nám bude muset vyplatit prémie,“ uzavřel sparťan soubojové předkolo.

Kdo taky nastoupí za Baník

Milan Baroš, Radoslav Látal, Václav Svěrkoš, Marek Jankulovski, René Bolf, Mario Lička, Martin Lukeš, Jan Laštůvka, trenérem bude Verner Lička.

Kdo taky nastoupí za Spartu

Horst Siegl, Jiří Novotný, Vratislav Lokvenc, Zdeněk Grygera, Tomáš Ujfaluši, Michal Horňák, Jiří Jarošík, trenérem bude Jozef Chovanec

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud