10. listopadu 2016 • 20:24

Slávistky v LM padly. Nestačily na Rosengard, slavná Marta neskórovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie v úvodním osmifinále Ligy mistryň doma podlehly Rosengardu 1:3. Poslední půlhodinu za švédské šampionky odehrála slavná Brazilka Marta, ale střelecky se neprosadila. Jediný gól domácích zaznamenala v nastavení Kateřina Svitková.



Pražanky na stadionu Viktorie Žižkov třikrát inkasovaly během jedenácti minut první půle a vzdálila se jim možnost zopakovat čtvrtfinálovou účast z minulého ročníku. Odveta v Malmö se odehraje příští středu.

"Mají individuality, jsou výborné a silné na balonu. Přesto je to tým, se kterým se dá hrát lepší partie. Tři góly je samozřejmě dost v domácím prostředí. Určitě máme na to, abychom hráli v odvetě líp. Šance na postup jsou vždycky. Když u nich vyhrajeme 3:0, tak postupujeme," řekl novinářům trenér Slavie Pavel Medynský.

SESTŘIH: Slavia - Rosengard 1:3. Podívejte se na góly, šance i Martu
Video se připravuje ...

První velkou šanci měly v úvodu slávistky, ale Kožárová z úhlu nepřekonala brankářku. Hráčky Rosengardu častěji držely míč a po půlhodině hry udeřily. Nejprve ve 33. minutě z rohu hlavičkovala Masarová. Po její přihrávce už za tři minuty zvýšila Nilssonová. A ještě před pauzou přidala třetí gól Enganamouitová z penalty po ruce Budošové.

"Nedaly jsme obrovskou šanci a neproměnily ani další dva rychlé brejky. Pak jsme dostaly hloupé góly," litovala záložnice Svitková. "Škoda slepených gólů, ale první poločas jsme úplně dobře nebránili, protože v prostředku jsme měli problémy," doplnil Medynský.

Tým z Malmö ve druhém poločase ubral z tempa, takže první zajímavější moment přišel v 62. minutě, kdy za potlesku diváků přišla na hřiště Marta. Pětinásobná nejlepší fotbalistka světa však žádnou velkou příležitost neměla.

Vítej v Praze! Slávistky nastoupily na Martu kosou za žlutou, pak moc nepředvedla
Video se připravuje ...

"Je hodně kvalitní hráčka a má to v noze. Je sen asi každé fotbalistky si proti ní zahrát. Byla po zranění, takže se potřebovala trošku rozehrát. Kdyby na nás vlétla v plném tempu, tak s ní asi máme větší problémy," uvedla kapitánka domácích Veronika Pincová.

Slávistky se hlavně ze standardních situací dostaly do několika závarů v šestnáctce Rosengardu a ve druhé minutě nastaveného času se trefila tvrdou ranou z přímého kopu Svitková.

"Ten gól nic moc neřeší, protože pro postup i tak musíme vstřelit tři góly. Většinou trestňáky kopu, tak jsem si na to věřila. Občas se mi stane, že mi míč takhle dokáže zaplavat, protože jinak by to chytla," konstatovala Svitková.

Slávistky proti slavné Martě. Jiskru naděje vydoloval parádní přímák
Video se připravuje ...

Slavná brazilská fotbalistka Marta
Slavná brazilská fotbalistka Marta

Slavia Praha - Rosengard Malmö 1:3 (0:3)
Branky: 90.+2 Svitková - 33. Masarová, 36. Nilssonová, 44. Enganamouitová z pen. Rozhodčí: Lehtovaaraová (Fin.). Diváci: 1347.

Sestava Slavie: Votíková - Tomášková, Budošová, Necidová (80. Pěničková), Pincová - Bartovičová - Divišová, Svitková, Krejčiříková, Bartoňová (73. Chlastáková) - Kožárová. Trenér: Medynský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud