10. ledna 2017 • 09:15

Talent Ödegaard opouští Real! Bude hostovat v Nizozemsku

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z největších fotbalových nadějí blízké budoucnosti mění působiště. Norský supertalent Realu Madrid Martin Ödegaard odchází na hostování do nizozemského Heerenveenu. Klub to oznámil na svém Twitteru s tím, že mladého záložníka představí v úterý v pravé poledne.



To, o čem se již dlouho spekulovalo, se stalo realitou. Třetiligová rezerva španělského velkoklubu byla norskému šikulovi málo a v áčku by se zase v nabitém kádru těžko prosazoval. A tak přichází logické rozhodnutí. Ve čtvrtém celku nizozemské Eredivisie bude Ödegaard na 18mesíčním hostování. 

V právě probíhající sezoně byl talentovaný záložník využíván především v třetiligové Castille, za kterou vstřelil tři branky, ale stihl také poprvé od svého příchodu do Madridu nastoupit v základu A týmu. Bylo tomu tak v listopadovém pohárovém utkání proti Leonesu, ve kterém odehrál celý zápas a Real vyhrál 6:1.

Martin Ödegaard na tréninku Realu Madrid
Martin Ödegaard na tréninku Realu Madrid

Ve španělské metropoli působí od roku 2015, kdy dal košem Chelsea, Liverpoolu či Bayernu Mnichov a upsal se právě Realu. Prosadit se natrvalo do prvního týmu se mu však dosud nedařilo.

V posledních měsících se tak začalo mluvit o jeho hostování v jiném klubu. Dlouho to vypadalo na francouzské Rennes, následně se do hry vložil Ajax Amsterdam, ale volba padla na Heerenveen. Klub, ve kterém dříve působil záložník Bohemians 1905 Michal Švec.

Fotbalové přestupy sledujte ONLINE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud