8. listopadu 2007 • 00:00

Trenéři byli s remízou spokojeni

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéři fotbalistů Slavie i Arsenalu byli po vzájemném utkání v Lize mistrů spokojeni s dosaženým výsledkem. Karel Jarolím navíc litoval nepromněněných šancí.



Štěstím zářil po remíze 0:0 s věhlasným Arsenalem trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím. Ve skupině H Ligy mistrů tak domácí vybojovali čtvrtý bod a výrazně se přiblížili k zisku třetího místa, které je posune do Poháru UEFA. "Arsenal sice nepřijel kompletní, ale i tak si myslím, že ten bod bude mít nesmírně velkou cenu. Určitě jsme mohli i vyhrát, Arsenal jsme do vážnější šance nepustili," prohlásil domácí kouč. Až v osmém utkání se podařilo českému celku s Arsenalem získat bod. Slávistům nahrál fakt, že kouč Arséne Wenger nechal plno hráčů odpočívat. "Ale ti co hráli, mají určitě svoji kvalitu, proto jsou v Arsenalu," uvedl Jarolím. "Když jsme se dozvěděli, že Arsenal nepřijel kompletní, tak to hráče jistě povzbudilo. Hlavně jsem se chtěli vyvarovat chyb, kterých jsme se dopustili na Arsenalu. Chtěli jsme hrát agresivněji v osobních soubojích a to se nám podařilo," řekl spokojený Jarolím. Domácí trenér si pochvaloval dobrou organizaci hry. "Brabec to má v sobě, ale i přítomnost Šmicra pomohla k tomu, že se hra zklidnila. V obranné činnosti jsme pracovali velice dobře jako tým. Byli jsme trošičku blíže vítězství, měli šance, ale bohužel je neproměnili," uvedl Jarolím. Bod si prý jeho tým jednoznačně zasloužil. "Již v prvním poločase jsme měli náznaky příležitostí, ve druhém šel Šenkeřík sám na branku, ale myslím, že remíza byla spravedlivá," dodal slávistický kouč. Spokojen byl i Wenger, neboť Arsenalu stačil nerozhodný výsledek k postupu do osmifinále. "Přijeli jsme si pro bod a ten jsme získali. Slavia hrála velmi dobře, hlavně v obraně. Po vysoké prohře v prvním vzájemném zápase to byl její pochopitelný cíl, my si nevytvořili ani jednu šanci," řekl Wenger. I v dalších zápasech Ligy mistrů prý pravděpodobně nechá odpočívat některé hráče. "V jistém smyslu mě mladí hráči, kteří dostali příležitost, zklamali. Ale vždy je těžké vyhrát venku. Hlavní bylo zajistit si postup a ten máme. Máme deset bodů a celkově jsem velmi spokojen," dodal Wenger.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud