19. července 2017 • 21:18

Začíná CEE Cup. Získá Sparta zlatý hattrick?

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední velkou fotbalovou akcí před startem nového ročníku HET Ligy bude sedmý ročník CEE Cupu. V Praze se v rozmezí šesti dnů utká dvanáct týmů na mládežnickém turnaji v kategorii do devatenácti let, který svým obsazením nemá ve střední a východní Evropě obdoby. 



Poměřit své síly přijedou výběry do devatenácti let z několika evropských zemí a Kanady. Ti všichni, společně s pražskou Slavií, se pokusí vyrvat titul z rukou Sparty. Letenští totiž vyhráli poslední dva ročníky, když v obou případech shodně porazili brazilské Fluminense, které se letos turnaje nezúčastní.

Zlatý hattrick se jim bude pokoušet překazit například trojice anglických týmů Everton, Leicester a Burnley, ale také třeba turecké Altindoru FK, které vyřadilo mladé sparťany před rokem z UEFA Youth League.

Týmy jsou rozděleny do čtyř tříčlenných skupin, přičemž do semifinále postoupí vždy jen vítěz. Na vítěze semifinále pak čeká 26. července finále v Ďolíčku na stadionu Bohemians 1905.

V minulosti turnajem prošla spousta zajímavých jmen. Spartu k vítězstvím v posledních dvou ročnících dovedl její bývalý kouč David Holoubek, přičemž mezi jeho svěřence patřili např. Matěj Pulkrab nebo opora bronzové devatenáctky Daniel Turyna. 

V dresu maďarského Győru zazářil Slovák László Bénes, který v současné době obléká bundesligový dres Borussie Mönchengladbach. A pro změnu v barvách Bohemians 1905 se na trávnících pražských stadionů proháněl Michal Hubínek, člen reprezentace do jednadvaceti let.

Turnaj začíná v pátek na stadionu na Strahově v 10:00 zápasem mezi Burnley a Spartou. Vstupné na všechny turnaje, s výjimkou finále, je zdarma.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud