4. prosince 2007 • 00:00

Inzaghi se stal nejlepším střelcem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský útočník Filippo Inzaghi přepsal historické tabulky. Jeho vítězná branka proti Celtiku Glasgow byla 63. v evropských pohárech a kanonýr AC Milán vystřídal na čele Gerda Müllera.



Mistr světa Filippo Inzaghi z AC Milán dal v dnešním utkání Ligy mistrů proti Celtiku Glasgow svůj 63. gól v evropských pohárech a překonal rekord legendárního Gerda Müllera, o který se s ním dělil necelý měsíc. Inzaghi se trefil v tomto ročníku elitní soutěže potřetí, v Lize mistrů má na kontě celkem 42 branek. Z aktivních hráčů mají k jeho rekordní bilanci nejblíže Ukrajinec Andrej Ševčenko a Španěl Raúl, kteří nastříleli rovných 60 gólů a dělí se o třetí místo.


Nejlepší střelci v evropských pohárech: 1. Filippo Inzaghi (AC Milán) 63, 2. Gerd Müller (naposledy Bayern Mnichov) 62, 3. Andrej Ševčenko (Chelsea) a Raúl (Real Madrid) oba 60, 5. Ruud van Nistelrooij (Real Madrid) 57, 6. Eusébio (Benfica Lisabon) 56, 7. Henrik Larsson (Helsingborg) a Thierry Henry (Barcelona) oba 52, 9. Alfrédo di Stéfano (Real Madrid) 50, 10. Carlos Santillana (Real Madrid) 47.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud