15. června 2018 • 15:08

Ronaldo dostal kvůli daním dva roky. Za mříže nepůjde, zaplatí miliony

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Cristiano Ronaldo dostal ve Španělsku za daňové úniky po dohodě s úřady trest na dva roky ve vězení. Za mříže portugalská hvězda Realu Madrid nemusí, jelikož podle španělských zákonů si mohou odsouzení za nenásilné činy s dosud čistým rejstříkem odpykat tresty do dvou let na podmínku na svobodě. Zaplatí ale pokutu 18,8 milionů eur (asi 483 milionů korun). Informuje o tom deník El Mundo, dohodu mezi hráčem a úřady musí ještě podepsat ředitel finančního úřadu.



Třiatřicetiletý Ronaldo se podle obvinění v letech 2011 až 2014 vyhýbal placení daní z osobnostních práv, za což mu hrozil trest až na tři a půl roku a pokuta 28 milionů eur. Pětinásobný vítěz Zlatého míče původně provinění odmítl s vysvětlením, že jen využil možnosti, kterou během jeho předchozího působení v Manchesteru United považovaly britské úřady za "legální a legitimní". V květnu se však k daňovým únikům přiznal a následně dospěl s úřady k dohodě.

Podobný trest dostal před dvěma roky ve Španělsku i Ronaldův rival v boji o nejlepšího fotbalistu světa Lionel Messi z Barcelony, který byl za úniky ve výši 4,1 milionu eur odsouzen k trestu 21 měsíců. Ani on za za mříže nemusel, soud mu místo vězení vyměřil pokutu čtvrt milionu eur.

Cristiano Ronaldo měl s trenérem Zidanem v Realu velmi dobrý, až přátelský vztah
Cristiano Ronaldo měl s trenérem Zidanem v Realu velmi dobrý, až přátelský vztah

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud