Michal Kvasnica
19. července 2022 • 15:20

Dorostenci Baníku změří síly s West Hamem. Padne divácký rekord?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seniorského výběru West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem se ve výročním utkání fanoušci Baníku nedočkali. Ale ostravští dorostenci tu šanci ve středu odpoledne v rámci turnaje Zlatý kahan dostanou. Klub by rád překonal divácký rekord v návštěvnosti.



V pondělí odstartoval již 42. ročník Zlatého kahanu, výborně obsazeného mezinárodního turnaje starších dorostenců. Devatenáctka domácího Baníku v úvodním duelu porazila rumunský Viitorul Kluž 4:2.

Teprve ve středu je nicméně na programu vrchol. Z hlediska atraktivity určitě. V 15 hodin vyzvou Ostravští v Markvartovicích díky pomoci Luďka Mikloška anglický West Ham United.

A motivace je jasná: překonat rekord v návštěvnosti, který je aktuálně 415 diváků. „Moc bych si to přál, takové utkání si to určitě zaslouží,“ hlásí šéf akademie Roman Holiš.

Před atraktivním zápasem navíc fanouškovský spolek Baník Baníku předá dar akademii v podobě speciálního stříleče míčů na mladé brankáře v hodnotě 75 tisíc korun, jenž pomáhali vybírat bývalí gólmani Ivo Schmucker s Michalem Daňkem.

Výběr Baníku U19 v minulých týdnech posílil o Martina Blažeje z Opavy, Radima Zámečníka ze Slovácka a Patrika Měkotu ze Slavie. Daniel Macej naopak odešel do italského Frosinone a Ondřej Kukučka, další člen ročníku 2004, do Sparty.

Mezi další účastníky Zlatého kahanu 2022 patří West Bromwich, Górnik Zabrze, Ruch Lvov, Zaglebie Lubin, Karviná a Zlín.

„Polský Zaglebie Lubin a ukrajinský Ruch Lvov jsou posledními dorosteneckými mistry ve svých zemích A například Viitorul Kluž patří mezi dorosteneckou špičku v Rumunsku. Čeká nás opravdu konfrontace předních evropských dorosteneckých týmů,“ dodává Holiš.

Kromě Markvartovic se hraje i v Koblově, Karviné, zábřežském areálu Vista a Havířově.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud