14. dubna 2008 • 00:00

Rosický bude rehabilitovat v Praze

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Tomáš Rosický bude v léčení svého zranění podkolenních šlach pokračovat v Praze. Fotbalista to oznámil na svých internetových stránkách, kde současně naznačil, že se jeho stav mírně zlepšil.



Fotbalový reprezentant Tomáš Rosický bude v léčení svého zranění podkolenních šlach pokračovat v Praze. Fotbalista to dnes oznámil na svých internetových stránkách, kde současně naznačil, že se jeho stav mírně zlepšil. Léčbu v českém prostředí Rosickému povolil jeho současný zaměstnavatel, londýnský klub FC Arsenal. "Rehabilitace Tomáše Rosického bude po dohodě s vedením Arsenalu pokračovat v Praze," uvedl hráčův web. Na tom se objevilo i osobní vyjádření sedmadvacetiletého záložníka, které zřejmě potěší reprezentačního kouče Karla Brücknera i české fanoušky: "V posledních dnech cítím mírné zlepšení," vzkázal fotbalista. Rosický se potýká se zdravotními potížemi od začátku svého angažmá v dresu "Kanonýrů", kam přestoupil před dvěma lety z Dortmundu. Občasné několikazápasové výpadky kvůli svalovým potížím však nijak nesouvisely se současnými problémy, za kterými je zranění po střetu s protihráčem, k němuž došlo 19. ledna v utkání proti Fulhamu. Český záložník tehdy utrpěl zhmožděninu, kvůli které časem dostal zánět podkolenních šlach. Ještě týden po zranění sice zkusil nastoupit proti Newcastlu, ale na trávníku vydržel pouze několik minut. Od té doby toho Rosický příliš nenatrénoval, i když v posledních týdnech přicházely informace o tom, že začal alespoň s běháním a nabíráním kondice. Do plného tréninku však nezasáhl, a tak se začalo spekulovat, zda se stačí vyléčit do mistrovství Evropy, do kterého národní tým vstoupí 7. června zápasem proti Švýcarsku. Arsenal již podle všeho fotbalistovy služby pro zbytek ročníku oželel, ostatně šance na výhru v některé ze soutěží již ztratil. Minulé úterý klubový trenér Arséne Wenger naznačil, že pro Rosického už sezona možná skončila. Zároveň ale připustil, že ještě může dojít ke změně. "Není tam vidět žádný velký posun. I když překvapivě v pondělí poprvé mohl běhat ve větším tempu než obvykle a necítil ani žádnou bolest. Ale musíme si počkat na to, jak se to bude vyvíjet dál," uvedl tehdy Wenger.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud